29 Maart (Goede vrijdag) SHOWROOM OPEN - 31 Maart & 1 April (Pasen) SHOWROOM GESLOTEN - Zondag 7 April EXTRA OPEN 10:00-14:00


1961 Mercedes Benz 190SL

Een van de meest indrukwekkende kwaliteiten van het merk Mercedes Benz is misschien wel het feit dat ze continu het vermogen hebben om luxueuze auto's te produceren die een beroep doen op een groot scala aan kopers. In mei 1955 begon Mercedes met de productie van een sportwagen die nog niet half zo duur was als de zeer begeerde 300SL, maar het was in staat om een beroep te doen op een klantenkring die meer geïnteresseerd waren in een stijlvolle auto dan een auto die op de prestaties gericht was. Met de lancering van de Mercedes 190SL hadden de Europese auto liefhebbers de mogelijkheid om een onmiddelijke klassieker te bezitten. De 1961 Mercedes Benz 190SL werd net als de moddelen uit de andere jaren van 1955 - 1963 in 3 verschillende versies aangeboden, namelijk de roadster, coupe en de Tourensports-wagen. De roadster was het traditionele cabriolet model, terwijl de coupe meer luxe en een optioneel verwijderbare hardtop bood. De meest zeldzame versie, de Tourensports-wagen was ontworpen als een meer serieuze sportwagen. Deze Tourensports-wagen was lichter, voorzien van raamloze deuren en een fly-screen.

Wilt u een klassieke Mercedes kopen?

Totaal zijn er ongeveer 25.881 eenheden van de Mercedes 190SL geproduceerd, maar er wordt geschat dat daar vandaag de dag nog maar de helft van over is. Of u nou op zoek bent naar een 1961 190SL om dagelijks mee te rijden, een exemplaar in topstaat of een 190SL om te restaureren dan staat ER Classics voor u klaar om u daarbij te helpen.

Mercedes Benz Oldtimers te koop