29 Maart (Goede vrijdag) SHOWROOM OPEN - 31 Maart & 1 April (Pasen) SHOWROOM GESLOTEN - Zondag 7 April EXTRA OPEN 10:00-14:00


1960 Mercedes Benz 190SL

De Mercedes Benz 190SL van 1960 was de visie van Max Hoffman, de importeur van Mercedes Benz in Amerika in de vroege jaren vijftig, want hij zag een mogelijkheid in de automarkt voor een lager geprijsde aanvulling op de prestigieuze 300SL. De marketing strategie van Hoffman was om te profiteren van het feit dat de 300SL de Carrera Panamericana Mexican wegwedstrijd van 1952 had gewonnen. Hij verwachtte door deze overwinning een uitzonderlijke verkoop van dergelijke sportieve auto's. Destijds leverde de Amerikaanse automarkt ook grote winsten op voor Europese fabrikanten van sportauto's. The Mercedes 190SL werd officieel geïntroduceerd in februari 1954 op de International NY Motor Show naast de 300SL coupé en kreeg veel lof en bijval van de pers. Het tijdloze design van de W121 of Mercedes 190SL modellen is wellicht een van de belangrijkste verkoop kenmerken van deze uitzonderlijke lijn.

Wilt u een klassieke Mercedes kopen?

Als u heeft besloten dat de 1960 Mercedes Benz 190SL een geschikte auto voor u is, dan wil ER Classics u graag een paar tips geven om uw zoektocht efficiënter te maken. Een van de beste tips is wellicht om een exemplaar van een 1960 190SL te zoeken met zowel de originele carrosseriepanelen als de verchroomde onderdelen. Hoewel de 1960 Mercedes 190SL op een lopende band werd gebouwd, is deze toch grotendeels op maat gemaakt. Let op als u op zoek bent naar een 190SL om te restaureren, want de arbeid die betrokken is bij het restaureren van een auto die niet de originele carrosseriepanelen of chrome onderdelen heeft kan enorme en vaak onverwachte kosten met zich meebrengen. Mercedes Benz heeft het gemakkelijk gemaakt om de orginaliteit van de door u gevonden 190SL te bepalen, want de deuren, motorkap, evenals andere onderdelen zijn voorzien van een ingeslagen carrosserienummer. Als u matchende nummers vind op verschillende delen van de auto, dan heeft u kans dat u een redelijk origineel exemplaar heeft gevonden. Aan de andere kant, ER Classics kan u ook helpen met het zoeken van een volledig gerestaureerde 1960 Mercedes Benz 190SL als u niet de wens heeft om te werken aan een restauratieproject.

Mercedes Benz Oldtimers te koop