29 Maart (Goede vrijdag) SHOWROOM OPEN - 31 Maart & 1 April (Pasen) SHOWROOM GESLOTEN - Zondag 7 April EXTRA OPEN 10:00-14:00


1958 Mercedes Benz 220SE Ponton

De Mercedes Benz 220SE Ponton werd gepresenteerd in september 1958 en werd kort daarna in productie genomen. De 1958 Mercedes Benz 220SE Ponton heeft een interessante geschiedenis en maakt het daarom een gewilde auto bij verzamerlaars van klassieke auto's. Deze cabriolets en coupés worden vaak aangeduid als "Ponton" auto's, wat te maken heeft met het voorvering sub-frame design. Kort na de introductie van dit sub-frame design werd het door een geestige Duitse journalist vergeleken met een ponton of brug die de motorruimte overspant. De 1958 220SE Ponton was avontuurlijker in styling dan de sedans. De cabriolets en coupes van deze serie hadden een grote keuze aan opties, waaronder bijvoorbeeld ingebouwde bagageruimte, two-tone lak, zitbank voorin en whitewall banden. Opmerkelijk is dat er slechts 830 Ponton coupes werden geproduceerd gedurende 1958 - 1960 en er ook slechts 1.112 cabriolets werden gemaakt in deze periode. In het totaal zijn er 1.942 eenheden geproduceerd, maar het is niet duidelijk hoeveel er vandaag de dag nog van over zijn. Als u er over nadenkt om een 1958 Mercedes Benz 220SE Ponton te kopen dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wilt u een klassieke Mercedes kopen? 

Vanwege de zeldzame aard van onderdelen en materialen voor de 1958 Mercedes Benz 220SE Ponton is het belangrijk om een zo compleet mogelijk exemplaar te kopen. Een ding dat kopers vaak over het hoofd zien tijdens het kopen van een 220SE Ponton zijn de ruitenwissers, ben er zeker van dat deze werken. Deze onderdelen zijn moeilijk om te vinden en ook vrij ingewikkeld. Zorg er ook voor dat alle chrome onderdelen aanwezig zijn, want de chrome onderdelen voor deze coupés en cabriolets kunnen zeer kostbaar zijn. Net als bij alle klassieke auto's probeert u er zeker van te zijn dat de chassis- en motornummers matchen. Bij de 220SE Ponton is het chassisnummer ingeslagen op de gevorkte steun boven het typeplaatje. Het motornummer is ook ingeslagen op de krukkast boven het typeplaatje. De Mercedes 220SE modellen zijn ook gevoelig voor roest, dus zorg ervoor dat u de gehele auto grondig controlleert.

Mercedes Benz Oldtimers te koop