26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf is een kleine gezinsauto die sinds 1974 door de Duitse fabrikant Volkswagen wordt geproduceerd. De originele Golf Mk1 was een vervanging voor de Volkswagen Kever. De Golf is het bestverkopende model van Volkswagen. Aanvankelijk bestond de Golf productie grotendeels uit driedeurs hatchback modellen. Overige varianten zijn een 5-deurs hatchback, stationwagon, cabriolet en sedan.

Volkswagen Oldtimers te koop

Golf 1
In mei 1974 bracht Volkswagen de eerste generatie Golf uit als een moderne voorwielaangedreven vervanger voor de Volkswagen Kever. Latere variaties waren onder andere de Golf GTI, een dieselversie, de Jetta-versie van de notchback-sedan en de Golf Cabrio. In de VS en Canada werd de Golf Mk1 verkocht als de Volkswagen Rabbit en in Mexico als de Volkswagen Caribe. Tussen 1984 en 2009 werd in Zuid-Afrika een gefacelifte versie van de Golf Mk1 geproduceerd als de Citi Golf.

Volkswagen Golf kopen?

Golf 2
In september 1983 kwam de tweede generatie Golf. Dit model had een grotere wielbasis terwijl de algehele look van de Golf 1 in een meer afgeronde vorm is behouden. Hoewel de meeste linksgestuurde markten eind 1983 al voorzien waren van de Golf 2, kwam dit model pas in maart 1984 in het Verenigd Koninkrijk. De Golf 2 GTI had vanaf het begin een 1,8-liter 8-kleppen brandstofinjectiemotor, en in 1985 kwam een versie met 16 kleppen. Ook de eerste vierwiel aangedreven Golfs kwamen ditzelfde jaar. Er was geen op Golf 2 gebaseerd cabrioletmodel; in plaats daarvan werd de Golf 1 Cabrio voortgezet gedurende de gehele productierun van de Golf 2.

Volkswagen Golf

E & R Classics, uw Volkswagen Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Volkswagen Golf klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Volkswagen Golf oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Volkswagen Golf klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren