Zondag 3 Maart CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN van 10:00 tot 14:00
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Volkswagen T1

Volkswagen T1

De eerste generatie Volkswagen Type-2 (met gespleten voorruit), werd geproduceerd van 8 maart 1950 tot het einde van het 1967. Net als de Kever, gebruikten de eerste Transporters de 1100 Volkswagen luchtgekoelde motor (1.131cc, DIN-rated 18 kW, 4-cilinder 'boxer' motor gemonteerd in de achterzijde). In 1953 werd dit opgewaardeerd naar de 1200, een 1.192cc 22kW. In 1955 werd een hogere compressieverhouding standaard.
De vroege versies van de T1 tot 1955 werden vaak de "Barndoor" genoemd, dankzij de enorme motorkap aan de achterkant. Vanaf modeljaar 1964 (waarbij de achterdeur breder werd) werd de auto aangeduid als de T1c. 1964 zag ook de introductie van een optionele schuifdeur voor de passagiers/laadruimte.
Productie van de T1 in Duitsland stopte na 1967 maar ging in Brazilië door tot 1975. De Braziliaanse T1s waren niet identiek aan de Duitse modellen, hoewel ze wel een aantal karakteristieke kenmerken van de klassieke T1a hadden, zoals de laaddeuren en vijf-stud 205mm PCD velgen.

Volkswagen T1 klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Volkswagen die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Volkswagen T1 klassieker kopen

Hoge kwaliteit Volkswagen T1 oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Volkswagen T1, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Volkswagen T1 oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Volkswagen T1, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Volkswagen T1 verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

 

ER Classics heeft de juiste klassieke Volkswagen T1 voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Volkswagen T1 klassieker te kopen?

- Groot assortiment Volkswagen klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een prachtige nieuwe Volkswagen T1 dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.