27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN - 1 Mei (Dag van de arbeid) SHOWROOM OPEN - Zondag 5 Mei EXTRA OPEN (10:00-14:00)
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Volkswagen Kever

De Kever (Beetle), officieel Volkswagen Type 1, is een "economy car" geproduceerd door Volkswagen tussen 1938 en 2003, kenmerkend door de luchtgekoelde achterin liggende motor en achterwiel aandrijving. Met meer dan 21.000.000 stuks geproduceerd is de Kever de langstlopende en meest geproduceerde auto ter wereld.

Hoewel de Kever werd ontworpen in de jaren '30, begon productie in grote aantallen pas in 1945. De Kever werd intern Volkswagen Type 1 genoemd, maar op de markt gezet als gewoon de "Volkswagen". Latere modellen werden aangewezen als de VW 1200, 1300, 1500, 1302 of 1303. In Duitsland werd de Kever "Käfer" genoemd, en later zo ook op de markt gebracht in Duitsland. In de jaren '50 was de VW Kever comfortabeler en krachtiger dan de meeste andere kleine auto's op de Europese markt. Dankzij de kwalitatieve bouw van de Kever klassiekers en de innovatieve reclames bleef de Kever (Beetle) lange tijd een Top Seller in de VS.

De klassieke VW Kever werd gekenmerkt door een achterwiel aangedreven, luchtgekoelde 4-cilinder boxermotor (achterin) in een 2-deurs carrosserie met een vlakke voorruit, 4 stoelen en een bagage-opslag onder de motorkap. Sommige functies werden aanvankelijk vernieuwd; mechanische trommelremmen, split-window achterruiten, mechanische richtingaanwijzers en de niet-gesynchroniseerde versnellingsbak. Tijdens de productiefasen verkocht Volkswagen de Kever met een 4-speed, handgeschakelde versnellingsbak. Vanaf 1961 bood VW een optionele versie van de Saxomat semiautomatische transmissie.

Volkswagen Kever oldtimer kopen

Bij E&R Classics vindt u een ruim aanbod aan klassieke Kevers en Kever Cabriolet modellen. Op onze uitgebreide website vindt u van iedere Volkswagen Kever een pagina waar u de oldtimer goed kunt bekijken door middel van foto’s en een video. Bekijkt u uw klassieke droom Kever liever fysiek dan bent u altijd welkom in onze showroom in Waalwijk.

Klassieke Volkswagen Kever kopen

Hoge kwaliteit Kever oldtimers bij E&R Classics

Bij ER Classics wordt iedere auto gecontroleerd op 125 punten door een van onze eigen monteurs. De Volkswagen Kever modellen die wij aanbieden zijn van hoge kwaliteit en vaak uitvoerig gerestaureerd. Zowel optisch als technisch verkeren deze klassiekers in een zeer goede staat. Voor meer informatie over onderhoud aan een Kever klik hier.

Inruilen of verkopen van uw Kever oldtimer

Naast het kopen van Kever oldtimers kunt u bij ons ook terecht voor het verkopen en/of inruilen van uw Volkswagen Kever oldtimer. Neem gerust contact op met een van onze oldtimer-experts voor meer informatie over het verkopen en/of inruilen van uw klassieke Volkswagen. We zijn gespecialiseerd in registratie en keuringen en wereldwijd transport tot aan uw voordeur behoort tot de mogelijkheden.

Klassieke Volkswagen verkopen of inruilen?

Volkswagen oldtimer cabrio te koop bij E&R Classics

E&R Classics biedt diverse Volkswagen Kevers te koop aan. Waaronder Volkswagen Kever cabrio’s. Een cabriolet uitvoering van de iconische Volkswagen Kever is ideaal als u wilt genieten van het zonnetje en dit wilt combineren met uw liefde voor oldtimers. Lekker het dakje open en genieten van de buitenlucht tijdens het toeren. U kunt er zelfs voor kiezen om met een Kever cabrio een reis te maken door het buitenland, Voor meer informatie over oldtimer reizen klik hier.

VW Beetle

ER Classics heeft de juiste klassieke Volkswagen Kever voor u!

Bekijk hier onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Volkswagen Kever klassieker te kopen?

- Groot assortiment klassieke Volkswagens te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen mogelijk
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u op zoek bent naar een prachtige Kever of Kever cabriolet, dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.