26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Volkswagen Kever

De Kever (Beetle), officieel Volkswagen Type 1, is een "economy car" geproduceerd door Volkswagen tussen 1938 en 2003, kenmerkend door de luchtgekoelde achterin-motor en achterwiel aandrijving. Met meer dan 21.000.000 stuks geproduceerd is de Kever de langstlopende en meest geproduceerde auto ter wereld.

Volkswagen Oldtimers te koop

Hoewel de Kever werd ontworpen in de jaren '30, begon productie in grote aantallen pas in 1945. De Kever werd intern Volkswagen Type 1 genoemd, maar op de markt gezet als gewoon de "Volkswagen". Latere modellen werden aangewezen als de VW 1200, 1300, 1500, 1302 of 1303. In Duitsland werd de Kever "Käfer" genoemd, en later zo ook op de markt gebracht in Duitsland. In de jaren '50 was de VW Kever comfortabeler en krachtiger dan de meeste andere kleine auto's op de Europese markt. Dankzij de kwalitatieve bouw van de Kever en de innovatieve reclames bleef de Kever (Beetle) lange tijd een Top Seller in de VS.

Volkswagen Kever kopen?

De VW Kever werd gekenmerkt door een achterwielaangedreven, luchtgekoelde 4-cilinder boxermotor (achterin) in een 2-deurs carrosserie met een vlakke voorruit, 4 stoelen en een bagage-opslag onder de motorkap. Sommige functies werden aanvankelijk vernieuwd; mechanische trommelremmen, split-window achter ruiten, mechanische richtingaanwijzers en de niet-gesynchroniseerde versnellingsbak. Tijdens de produktiejaren verkocht Volkswagen de Kever met een 4-speed, handgeschakelde versnellingsbak. Vanaf 1961 bood VW een optionele versie van de Saxomat semi-automatische transmissie.

Volkswagen Beetle

E & R Classics, uw Volkswagen Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Volkswagen Kever klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Volkswagen Kever oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Volkswagen Kever klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren