27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Volkswagen Karmann Ghia

De Volkswagen Karmann Ghia is een auto die werd verkocht tussen 1955 en 1974 door Volkswagen en was beschikbaar als 2+2 coupe of cabriolet met de combinatie van het chassis en de mechaniek van de Type 1 (Kever), styling door Luigi Segre van de Italiaanse Carrozzeria Ghia en met de hand gebouwde carrosserie van de Duitse coach-bouwer Karmann. De Karmann Ghia werd intern aangewezen als de Type 14. Later in 1961 introduceerde Volkswagen een variant, de Type 34 - met hoekige carrosserie en op basis van het nieuwe geïntroduceerde Type 3 platform.

De productie verdubbelde kort na de introductie en werd de meest geïmporteerde auto in de VS. Amerikaanse industrieel ontwerper Walter Dorwin Teague selecteerde de Karmann Ghia voor zijn lijst van de meest prachtig ontworpen producten ter wereld.

Meer dan 445.000 Karmann Ghias werden geproduceerd in Duitsland, met uitzondering van de Type 34-variant. Karmann Brazilië produceerde tussen 1962 en 1975 41.600 auto's voor de Zuid-Amerikaanse markt.

De VW Karmann Ghia debuteerde oktober 1953 op de Paris Auto Show als een styling concept voor Ghia door Luigi Segre.

In de begin jaren vijftig produceerde Volkswagen hun economy car, de Type 1 (Kever).
Later tijdens de naoorlogse welvaart stelden executives bij Volkswagen voor een Halo Car aan de modellenreeks toe te voegen, uitbesteed aan de Duitse Coach bouwer Karmann voor de ontwikkeling.

Het ontwerp en prototype werden goed ontvangen door de Volkswagen executives en in augustus 1955 werd de eerste Karmann Ghia vervaardigd in Osnabrück, Duitsland. Meer dan 10.000 auto's werden verkocht in het eerste jaar.

De Karmann Ghia werd op de markt gebracht als een praktische en stijlvolle 2+2 in plaats van een echte sportwagen. De cilinderinhoud van de Volkswagen groeide gelijktijdig met de Kever.

Karmann Ghia Cabriolet

In augustus 1957 introduceerde Volkswagen een cabrio-versie van de Karmann Ghia. Uiterlijke wijzigingen kwamen in 1961; bredere vinnen voor roosters, grotere ronde achterlichten en koplampen verplaatst naar een hogere positie. De Italiaanse ontwerper Sergio Sartorelli, ontwerper van de Type 34, overzag de verschillende restylings van de Karmann Ghia Cabriolet.

De 1967 Karmann Ghia cabriolet kreeg bekendheid op de Amerikaanse televisie als de auto gereden door CONTROL Agent 86 Maxwell Smart in de opening credits van het derde en vierde seizoen van Get Smart.

In 1970 introduceerde Volkswagen grotere achterlichten met geïntegreerde achteruitrijlichten en grotere wrap-around knipperlichten. In 1973 werd het VS model aangepast met energie-absorberende bumpers, in opdracht van de National Highway Traffic Safety. Eind 1974 werd de auto vervangen door de Porsche 914 en de op Golf/Rabbit gebaseerde Scirocco.

Volkswagen Karmann Ghia Coupe of Cabriolet kopen

Bij E&R Classics vindt u diverse Volkswagen Karmann Ghia modellen, van Coupe tot aan Cabriolet. Wij willen er uiteraard voor zorgen dat u de klassieke Karmann Ghia koopt die het beste bij u past. Daarom hebben wij op onze site een uitgebreide fotoreportage samengesteld van iedere Karmann Ghia die wij aanbieden. Als u de deze prachtige oldtimer liever fysiek komt bewonderen, bent u van harte welkom in onze showroom in Waalwijk.

Wanneer u in het bezit bent van een prachtige Karmann Ghia, kunt u daar uiteraard mee doen wat u zelf wilt. Zo kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan een classic car rally, heerlijk op vakantie met de oldtimer of aansluiten bij een Karmann Ghia oldtimer club. Zo kunt u samen met andere liefhebbers uw passie voor de Karmann Ghia delen.

Klassieke Karmann Ghia kopen

Hoge kwaliteit Karmann Ghia oldtimers bij E&R Classics

Bij E&R Classics worden alle oldtimers gecontroleerd op 125 punten door een van onze eigen vakkundige monteurs. De Karmann Ghia modellen die wij u aanbieden zijn van hoge kwaliteit en vaak uitvoerig gerestaureerd. Zowel optisch als technisch verkeren deze klassiekers in een zeer goede staat. Kwaliteit van de oldtimers staan bij ons immers op plaats 1.

Inruilen of verkopen van uw Karmann Ghia oldtimer

Naast het kopen van Karmann Ghia oldtimers kunt u bij ons ook terecht voor het verkopen en/of inruilen van uw Volkswagen Karmann Ghia. Neem gerust contact op met een van onze oldtimer-experts voor meer informatie over het verkopen en/of inruilen van uw klassieke Volkswagen. We zijn gespecialiseerd in registratie en keuringen en wereldwijd transport tot aan uw voordeur behoort tot de mogelijkheden.

Klassieke Volkswagen Karmann Ghia verkopen of inruilen?

VW Karmann Ghia

ER Classics heeft de juiste klassieke Volkswagen Karmann Ghia voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen van het bij ER Classics kopen van een Volkswagen Karmann Ghia klassieker?

- Groot assortiment klassieke Volkswagens te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u op zoek bent naar een prachtige Volkswagen Karmann Ghia dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.