26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Volkswagen Karmann Ghia

De Volkswagen Karmann Ghia is een auto die werd verkocht tussen 1955 en 1974 door Volkswagen beschikbaar als 2+2 coupe of cabriolet. Met de combinatie van het chassis en de mechaniek van de Type 1 (Kever), styling door Luigi Segre van de Italiaanse Carrozzeria Ghia en met de hand gebouwde carrosserie van de Duitse coach-bouwer Karmann.
De Karmann Ghia werd intern aangewezen als de Type 14. Later in 1961 introduceerde Volkswagen een variant, de Type 34 - met hoekige carrosserie en op basis van het nieuwe geïntroduceerde Type 3 platform.
De productie verdubbelde kort na de introductie en werd de meest geïmporteerde auto in de VS. Amerikaanse industrieel ontwerper Walter Dorwin Teague selecteerde de Type 14 voor zijn lijst van de meest prachtig ontworpen producten ter wereld.

Volkswagen Oldtimers te koop

Meer dan 445.000 Karmann Ghias werden geproduceerd in Duitsland - met uitzondering van de Type 34-variant. Karmann Brazilië produceerde tussen 1962 en 1975 41.600 auto's voor de Zuid-Amerikaanse markt.

De Type 14 debuteerde oktober 1953 op de Paris Auto Show als een styling concept voor Ghia door Luigi Segre.
In de begin jaren vijftig produceerde Volkswagen hun economy car, de Type 1 (Kever).
Later tijdens de na-oorlogse welvaart stelden executives bij Volkswagen voor een Halo Car aan de modellenreeks toe te voegen, uitbesteed aan de Duitse Coach bouwer Karmann voor de ontwikkeling.
Het ontwerp en prototype werden goed ontvangen door de Volkswagen executives en in augustus 1955 werd de eerste Type 14 vervaardigd in Osnabrück, Duitsland. Meer dan 10.000 auto's werden verkocht in het eerste jaar.
De Type 14 werd op de markt gebracht als een praktische en stijlvolle 2+2 in plaats van als een echte sportwagen. De Type 14 cilinderinhoud groeide gelijktijdig met de Type 1 (Kever).
In augustus 1957 introduceerde Volkswagen een cabrio-versie van de Karmann Ghia. Uiterlijke wijzigingen kwamen in 1961; bredere vinnen voor roosters, grotere ronde achterlichten en koplampen verplaatst naar een hogere positie. De Italiaanse ontwerper Sergio Sartorelli, ontwerper van de Type 34, overzag de verschillende restylings van de Type 14.

Volkswagen Karmann Ghia kopen?

De 1967 Type 14 Karmann Ghia cabriolet kreeg bekendheid op de Amerikaanse televisie als de auto gereden door CONTROL Agent 86 Maxwell Smart in de opening credits van het derde en vierde seizoen van Get Smart.
In 1970 introduceerde Volkswagen grotere achterlichten met geïntegreerde achteruitrijlichten en grotere wrap-around knipperlichten. In 1973 werd het VS model aangepast met energie-absorberende bumpers, in opdracht van de National Highway Traffic Safety.
Eind 1974 werd de auto vervangen door de Porsche 914 en de Golf / Rabbit gebaseerde Scirocco.

Volkswagen Karmann Ghia

E & R Classics, uw Volkswagen Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Volkswagen Karmann Ghia klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Volkswagen Karmann Ghia oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Volkswagen Karmann Ghia klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren