Koop veilig online | Levering tot aan de voordeur | Inruil mogelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Volkswagen T2

Volkswagen T2

De 2e generatie Volkswagen Type-2 (beter bekend als T2) werd geïntroduceerd in 1967 en gebouwd in Duitsland tot 1979. Modellen voor 1971 worden vaak de T2a (early bay) genoemd, terwijl de modellen na 1972 de T2b (late bay) genoemd worden. Deze 2e generatie Type-2 verloor zijn karakteristieke voorruit, was iets groter en aanzienlijk zwaarder dan zijn voorganger.
De eerste T2b modellen hadden afgeronde bumpers voorzien van een opstap, voordeuren die openen tot 90 ° en halve maan luchtinlaten in de D-pillars. Ze hadden ook unieke motor luiken en tot 1971 front-indicatoren laag op de neus in plaats van hoog aan weerszijden van de grille. De 1971 Type-2 kreeg een nieuwe 1.6L motor met een DIN-vermogen van 37kW. Een belangrijke verandering kwam met de introductie van de voorste remschijven en nieuwe road wheels met rem ventilatiegaten en plattere wieldoppen. De meest prominente verandering in 1972 was een grotere motorruimte (voor de 1,7 tot 2,0-liter motoren van de Volkswagen Type-4) en een nieuw ontworpen achterzijde. Veiligheid verbeterde door een samendrukbare structuur achter de voorbumper, dit betekende dat de T2b voldeed aan de Amerikaanse veiligheidsnormen. Het Volkswagen-embleem op de voorzijde werd iets kleiner.
Latere modelveranderingen waren voornamelijk mechanisch. In 1974 kreeg de T2 zijn uiteindelijke vorm. Tijdens de late jaren '70 werden de eerste prototypes van type-2 busjes met 4-wiel aandrijving gebouwd en getest.

Volkswagen T2 klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Volkswagen die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Volkswagen T2 klassieker kopen

Hoge kwaliteit Volkswagen T2 oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Volkswagen T2, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Volkswagen T2 oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Volkswagen T2, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Volkswagen T2 verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

 

ER Classics heeft de juiste klassieke Volkswagen T2 voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Volkswagen T2 klassieker te kopen?

- Groot assortiment Volkswagen klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een prachtige nieuwe Volkswagen T2 dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.