26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Volkswagen T2

De 2e generatie Volkswagen Type-2 (bekend als T2) werd geïntroduceerd in 1967 en gebouwd in Duitsland tot 1979. Modellen voor 1971 worden vaak de T2a (early bay) genoemd, terwijl de modellen na 1972 de T2b (late bay) genoemd worden. Deze 2e generatie Type-2 verloor zijn karakteristieke voorruit, was iets groter en aanzienlijk zwaarder dan zijn voorganger.

Volkswagen Oldtimers te koop

De eerste T2b modellen hadden afgeronde bumpers voorzien van een opstap, voordeuren die openen tot 90 ° en halve maan luchtinlaten in de D-pillars. Ze hadden ook unieke motor luiken en tot 1971 front-indicatoren laag op de neus in plaats van hoog aan weerszijden van de grille. De 1971 Type-2 kreeg een nieuwe 1.6L motor met een DIN-vermogen van 37kW. Een belangrijke verandering kwam met de introductie van de voorste remschijven en nieuwe roadwheels met rem ventilatiegaten en plattere wieldoppen. De meest prominente verandering in 1972 was een grotere motorruimte (voor de 1,7 tot 2,0-liter motoren van de Volkswagen Type-4) en een nieuw ontworpen achterzijde. Veiligheid verbeterde door een samendrukbare structuur achter de voorbumper, dit betekende dat de T2b voldeed aan de Amerikaanse veiligheidsnormen. Het Volkswagen-embleem op de voorzijde werd iets kleiner.

Volkswagen T2 kopen?

Latere model veranderingen waren voornamelijk mechanisch. In 1974 kreeg de T2 zijn uiteindelijke vorm. Tijdens de late jaren '70 werden de eerste prototypes van type-2 busjes met 4-wiel aandrijving gebouwd en getest.

Volkswagen T2

E & R Classics, uw Volkswagen Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Volkswagen T2 klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Volkswagen T2 oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Volkswagen T2 klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren