26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Triumph Spitfire

De Triumph Spitfire is een kleine Britse twee-zits sportauto, geïntroduceerd op de London Motor Show in 1962. De auto was gebaseerd op een ontwerp geproduceerd voor Standard-Triumph in 1957 door de Italiaanse ontwerper Giovanni Michelotti. De Spitfire was grotendeels gebaseerd op het chassis, de motor en het loopwerk van de Triumph Herald sedan, maar korter en zonder de stempelbalken van de Herald. De auto werd vervaardigd in de Standard-Triumph fabriek bij Canley, in Coventry.

Triumph Oldtimers te koop

De Spitfire werd oorspronkelijk ontworpen door Standard-Triumph om te concurreren op de kleine sportautomarkt die was begonnen sinds de introductie van de Austin-Healey Sprite. De Sprite had de basisaandrijving van de Austin A30/A35 in een lichte carrosserie gebruikt om een budget-sportwagen te creeren. Het idee was om de mechanica van de Triumph Herald te gebruiken om het nieuwe project te onderbouwen.

Triumph Spitfire kopen?

De Italiaanse ontwerper Michelotti kreeg de opdracht voor het nieuwe project en bedacht een traditioneel ontwerp. In het begin van de jaren zestig verkeerde Standard-Triumph echter in financiële moeilijkheden en was niet in staat het nieuwe model in productie te nemen. Pas toen het bedrijf door de Leyland-organisatie werd overgenomen, kwamen er middelen beschikbaar en werd de auto uitgebracht. De Spitfire werd vernoemd naar het gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog met dezelfde naam.

Triumph Spitfire

E & R Classics, uw Triumph Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Triumph Spitfire klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Triumph Spitfire oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Triumph Spitfire klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren