30 Mei (Sacramentsdag) SHOWROOM OPEN - Zondag 2 Juni CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN (10:00-14:00)
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Triumph Spitfire

De Triumph Spitfire is een kleine Britse tweezits sportauto, geïntroduceerd op de London Motor Show in 1962. De auto was gebaseerd op een ontwerp geproduceerd voor Standard-Triumph in 1957 door de Italiaanse ontwerper Giovanni Michelotti. De Spitfire was grotendeels gebaseerd op het chassis, de motor en het loopwerk van de Triumph Herald sedan, maar korter en zonder de stempelbalken van de Herald. De auto werd vervaardigd in de Standard-Triumph fabriek bij Canley, in Coventry.

De Spitfire werd oorspronkelijk ontworpen door Standard-Triumph om te concurreren op de kleine sportautomarkt die was begonnen sinds de introductie van de Austin-Healey Sprite. De Sprite had de basisaandrijving van de Austin A30/A35 in een lichte carrosserie gebruikt om een budget-sportwagen te creëren. Het idee was om de mechanica van de Triumph Herald te gebruiken om het nieuwe project te onderbouwen.

De Italiaanse ontwerper Michelotti kreeg de opdracht voor het nieuwe project en bedacht een traditioneel ontwerp. In het begin van de jaren zestig verkeerde Standard-Triumph echter in financiële moeilijkheden en was niet in staat het nieuwe model in productie te nemen. Pas toen het bedrijf door de Leyland-organisatie werd overgenomen, kwamen er middelen beschikbaar en werd de auto uitgebracht. De Spitfire werd vernoemd naar het gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog met dezelfde naam.

Triumph Spitfire oldtimer kopen

Een klassieker kopen is natuurlijk niet zomaar iets. Een Triumph Spitfire is een prachtige oldtimer die wij aanbieden in verschillende kleuren en uitvoeringen. We hebben een breed aanbod aan Triumph Spitfire modellen waaronder de MK1, MK2, MK3, MK4 en Triumph Spitfire 1500. Wanneer u gaat oriënteren kan dat natuurlijk online op onze uitgebreide site, waar wij er alles aan hebben gedaan om u een goed beeld te geven van de auto. Uiteraard is er voor u ook de mogelijkheid om de mooie Spitfire oldtimers die wij aanbieden, fysiek te bekijken in onze showroom in Waalwijk, Nederland.

Wanneer u een Triumph Spitfire heeft gekocht, kunt u hiervan genieten samen met uw naasten door lekker te gaan toeren of een oldtimerreis te maken. Een oldtimerreis kunt u zelf invullen maar u kunt er ook voor kiezen om met een organisatie te reizen. Voor meer informatie over oldtimerreizen klik hier.

Klassieke Triumph Spitfire kopen

Hoge kwaliteit Triumph Spitfire oldtimers bij E&R Classics

De kwaliteit van onze oldtimers staat bij E&R Classics op nummer 1 en zijn dan ook vaak uitvoerig gerestaureerd. Wanneer u een Triumph oldtimer koopt bij E&R Classics wordt deze op 125 punten gecontroleerd voordat de oldtimer bij de klant wordt afgeleverd. We beschikken over een eigen werkplaats met 20 monteurs die er alles aan doen om uw Triumph Spitfire in topconditie te krijgen. Voor meer informatie over onderhoud aan uw oldtimer en onze eigen werkplaats klik hier.

Inruilen of verkopen van uw Triumph Spitfire oldtimer

Behalve dat u bij ons uiteraard klassiekers kan kopen, is er ook de mogelijkheid om uw huidige oldtimer aan ons te verkopen of om uw huidige oldtimer in te ruilen tegen een nieuw exemplaar. Voor meer informatie over het verkopen en inruilen van uw huidige oldtimer kunt u contact opnemen met één van onze verkopers, die staan altijd voor uw klaar. We zijn gespecialiseerd in registratie en keuringen en wereldwijd transport tot aan uw voordeur behoort tot de mogelijkheden.

Klassieke Triumph Spitfire verkopen of inruilen?

Spitfire

ER Classics heeft de juiste Triumph Spitfire voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Triumph Spitfire klassieker te kopen?

- Groot assortiment klassieke Triumphs te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u op zoek bent naar een prachtige Triumph Spitfire oldtimer, wordt u bijgestaan door een van onze deskundige oldtimer experts. ERClassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.