19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Triumph TR6

Triumph TR6 klassieker

De Triumph TR6 (1969-1976) is een Britse 6-cilinder sportwagen en de bestseller van de TR serie gebouwd door Triumph tot de productie eindigde in juli 1976. Dit record werd vervolgens overtroffen door de TR7. Van de 94.619 geproduceerde TR6-en, werden 86.249 geëxporteerd; slechts 8.370 werden verkocht in het Verenigd Koninkrijk.
De carrosserie lijkt op die van het vorige model, de Triumph TR5, maar de voor- en achterkant uiteinden waren vierkant, op basis van een consultancy contract met Karmann. Dit wordt aangeduid als een Kam-style achterkant, wat heel gebruikelijk was voor auto's in de jaren 70. De body vorm was gelijk aan die van de TR4/TR5 behalve de achter- en voorkant.

Alle TR6 sportwagens hadden inline 6-cilinder motoren. Voor de Amerikaanse markt had de motor een carburateur, zoals dat ook bij de TR250 motor (alleen VS) zo was. Voor de rest van de wereld had de TR6 (net als de TR5) een brandstofinjectie, vandaar de TR6PI (benzine-injectie) aanwijzing. Het Lucas mechanische brandstofinjectiesysteem hielp de TR6 150pk te produceren. Later werd de niet-Amerikaanse TR6 variant terug gebracht tot 125 pk om het rijconfort te verbeteren, terwijl de Amerikaanse variant met carburateur bleef zoals het was.
De TR6 had een 4-versnellingsbak. Een optionele overdrive unit was een wenselijke functie, want het gaf bestuurders de mogelijkheid agressief te rijden met overdrive beschikbaar op de 2e, 3e en bovenste tandwielen op de vroege modellen. De TR6 had schijfremmen voor en trommelremmen achter. Een fabriek stalen hardtop was optioneel. De bouw van de TR6 was tamelijk ouderwets: de body werd bevestigd op een frame in plaats van dat de twee waren geïntegreerd in een unibody structuur, het dashboard was van hout. Tevens kan de TR6 versnellen van nul naar 60 mph in 8,2 seconden en hij heeft een topsnelheid van 120 mph volgens Autocar magazine.

Triumph TR6 klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Triumph die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Triumph TR6 klassieker kopen

Hoge kwaliteit Triumph TR6 oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Triumph TR6, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Triumph TR6 oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Triumph TR6, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Triumph TR6 verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.


ER Classics heeft de juiste klassieke Triumph TR6 voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Triumph TR6 klassieker te kopen?

- Groot assortiment Triumph klassiekers te koop

- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd

- Eigen werkplaats met 20 monteurs

- Registratie en keuringen

- Wereldwijd transport tot aan de deur

- Hoogwaardige kwaliteit en service

- Inruilmogelijkheden

- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Triumph TR6 dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.