26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Triumph TR6

De Triumph TR6 (1969-1976) is een Britse 6-cilinder sportwagen en de bestseller van de TR serie gebouwd door Triumph tot de productie eindigde in juli 1976. Dit record werd vervolgens overtroffen door de TR7. Van de 94.619 geproduceerde TR6-en, werden 86.249 geëxporteerd; slechts 8.370 werden verkocht in het Verenigd Koninkrijk.
De carrosserie lijkt op die van het vorige model, de Triumph TR5, maar de voor- en achterkant uiteinden waren vierkant, op basis van een consultancy contract met Karmann. Dit wordt aangeduid als een Kam-style achterkant, wat heel gebruikelijk was voor auto's in de jaren 70. De body vorm was gelijk aan die van de TR4/TR5 behalve de achter- en voorkant.

Triumph Oldtimers te koop

Alle TR6 sportwagens hadden inline 6-cilinder motoren. Voor de Amerikaanse markt had de motor een carburateur, zoals dat ook bij de TR250 motor (alleen VS) zo was. Voor de rest van de wereld had de TR6 (net als de TR5) een brandstofinjectie, vandaar de TR6PI (benzine-injectie) aanwijzing. Het Lucas mechanische brandstofinjectiesysteem hielp de TR6 150pk te produceren. Later werd de niet-Amerikaanse TR6 variant terug gebracht tot 125 pk om het rijconfort te verbeteren, terwijl de Amerikaanse variant met carburateur bleef zoals het was.

Triumph TR6 kopen?

De TR6 had een 4-versnellingsbak. Een optionele overdrive unit was een wenselijke functie, want het gaf bestuurders de mogelijkheid agressief te rijden met overdrive beschikbaar op de 2e, 3e en bovenste tandwielen op de vroege modellen. De TR6 had schijfremmen voor en trommelremmen achter. Een fabriek stalen hardtop was optioneel. De bouw van de TR6 was tamelijk ouderwets: de body werd bevestigd op een frame in plaats van dat de twee waren geïntegreerd in een unibody structuur, het dashboard was van hout.
De TR6 kan versnellen van nul naar 60 mph in 8,2 seconden en heeft een topsnelheid van 120 mph volgens Autocar magazine.

Triumph TR6

E & R Classics, uw Triumph Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Triumph TR6 klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Triumph TR6 oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Triumph TR6 klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren