27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN - 1 Mei (Dag van de arbeid) SHOWROOM OPEN - Zondag 5 Mei EXTRA OPEN (10:00-14:00)
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Triumph TR4

De Triumph TR4 (1961) is een sportwagen gebouwd in het Verenigd Koninkrijk door de Standard Triumph Motor Company. De auto (Codename "Zest" tijdens de ontwikkeling) was gebaseerd op het chassis en de aandrijflijn van de vorige TR sportwagens, maar met een moderne, door Michelotti vormgegeven body. 40.253 auto's werden gebouwd tijdens de productie jaren. De TR4 was zeer succesvol.

De nieuwe Triumph TR4 bodystijl verving het klassieke cutaway deur ontwerp van de vorige TR's voor wind-down (roll-up) ramen (in plaats van side-gordijnen). Geavanceerde functies waren o.a. verstelbare fascia, unieke hardtop bestaande uit een vaste glazen achterruit met een integrale rolbeugel en een afneembare, stalen middenpaneel. Dit was het eerste dergelijke daksysteem op een auto, vijf jaar eerder dan de Porsche 911/912 Targa, die sindsdien is uitgegroeid tot een generieke naam voor deze stijl van top.

Het dakpaneel op de TR4 was vervangbaar voor een gemakkelijk opgevouwen en opgeborgen vinyl insert en draagframe, genoemd Surrey Top. De hele hardtop montage wordt vaak ten onrechte aangeduid als een "Surrey Top". In originele fabrieksonderdelen catalogi de top en de achtergrondverlichting assemblage wordt vermeld als de "Hard Top" kit. De vinyl insert en het frame worden apart aangeboden als een "Surrey Top".

Functies zoals wind-down ramen werden gezien als een noodzakelijke stap voorwaarts om de concurrentie bij te houden en goede verkoopcijfers te bereiken in de belangrijke Amerikaanse markt, waar de overgrote meerderheid van de TR4s uiteindelijk werden verkocht. Echter, dealers maakten zich zorgen dat kopers zich niet volledig zouden kunnen vinden in de nieuwe voorzieningen, waardoor voor een speciale korte termijn de TR3A werd geproduceerd in 1961 en 1962.

Hoge kwaliteit Triumph TR4 oldtimers bij E&R Classics

Wanneer u van plan bent een goede kwaliteit oldtimer te kopen, dan bent u bij ERclassics aan het juiste adres. Onze Triumph oldtimers zijn vaak uitvoerig gerestaureerd en verkeren zowel optisch als technisch in een zeer goede staat. Alle klassiekers die worden ingekocht worden door een van onze eigen 20 monteurs gecontroleerd en in topconditie gebracht voordat ze aan de klant worden verkocht. Bent u benieuwd naar het onderhoud van uw Triumph oldtimer? Lees dan eens dit artikel.

Triumph TR4 oldtimer kopen

De zoektocht naar de juiste Triumph TR4 vindt vaak online plaats. ER Classics verkoopt Triumph oldtimers wereldwijd en weet als geen ander hoe belangrijk de online verkoop van oldtimers is. Om u zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens het kopen van een Triumph TR4 hebben we voor iedere klassieker een uitgebreide websitepagina met informatie over de auto, 360 graden foto’s, een uitgebreide fotoreportage en video. Komt u liever langs om de auto fysiek te bekijken? Dan is het natuurlijk mogelijk om een bezoek te brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland.

Klassieke Triumph TR4 kopen

Inruilen of verkopen van uw Triumph TR4 oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Triumph TR4, maar wist u dat u uw oldtimer ook kunt verkopen of inruilen? Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met een van onze gespecialiseerde verkopers. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Klassieke Triumph TR4 verkopen of inruilen?

Triumph TR4

ER Classics heeft de juiste klassieke Triumph TR4 voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Triumph TR4 klassieker te kopen?

- Groot assortiment Triumph klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u op zoek bent naar een prachtige Triumph TR4, dan wordt u bijgestaan door een van onze oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.