26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Triumph TR4

De Triumph TR4 (1961) is een sportwagen gebouwd in het Verenigd Koninkrijk door de Standard Triumph Motor Company. De auto (Codename "Zest" tijdens de ontwikkeling) was gebaseerd op het chassis en de aandrijflijn van de vorige TR sportwagens, maar met een modern Michelotti vormgegeven body. 40.253 auto's werden gebouwd tijdens de productie jaren. De TR4 was zeer succesvol.

Triumph Oldtimers te koop

De nieuwe Triumph TR4 bodystijl verving het klassieke cutaway deur ontwerp van de vorige TR's voor wind-down (roll-up) ramen (in plaats van side-gordijnen). Geavanceerde functies waren o.a. verstelbare fascia, unieke hardtop bestaande uit een vaste glazen achterruit met een integrale rolbeugel en een afneembare, stalen middenpaneel. Dit was het eerste dergelijke daksysteem op een auto, vijf jaar eerder dan de Porsche 911/912 Targa, die sindsdien is uitgegroeid tot een generieke naam voor deze stijl van top.
Het dakpaneel op de TR4 was vervangbaar voor een gemakkelijk opgevouwen en opgeborgen vinyl insert en draagframe genoemd Surrey Top. De hele hardtop montage wordt vaak ten onrechte aangeduid als een "Surrey Top". In originele fabrieksonderdelen catalogi de top en de achtergrondverlichting assemblage wordt vermeld als de "Hard Top" kit. De vinyl insert en het frame worden apart aangeboden als een "Surrey Top".

Triumph TR4 kopen?

Functies zoals wind-down ramen werden gezien als een noodzakelijke stap voorwaarts om de concurrentie bij te houden en goede verkoopcijfers te bereiken in de belangrijke Amerikaanse markt, waar de overgrote meerderheid van de TR4s uiteindelijk werden verkocht. Echter, dealers maakten zich zorgen dat kopers zich niet volledig zouden kunnen vinden in de nieuwe voorzieningen, waardoor voor een speciale korte termijn de TR3A werd geproduceerd in 1961 en 1962.

Triumph TR4

E & R Classics, uw Triumph Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Triumph TR4 klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Triumph TR4 oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Triumph TR4 klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren