19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Triumph TR2

Triumph TR2

De Triumph TR2 is een sportwagen die werd geproduceerd tussen 1953 en 1955 door de Standard Motor Company in het Verenigd Koninkrijk. De auto gebruikt een dubbele SU carburateurversie van de 121cid 4-cilinder Standard Vanguard motor afgestemd op het verhogen van de output tot 90 pk. De body werd gemonteerd op een substantiële aparte chassis met coil-geveerde onafhankelijke wielophanging aan de voorzijde en een bladveer aan de achterzijde. De auto kon met draad- of discwielen worden geleverd. De standaard transmissie was een 4-speed manual maar overdrive was ook als extra optie beschikbaar. De auto was uitgerust met Lockheed trommelremmen.

De Triumph TR2 werd ontworpen om MG uit te dagen in de sportwagen exportmarkt naar Noord-Amerika. Een andere reden was omdat Sir John Black, de baas van de Standard Motor Company, eerder een bod uit had gebracht op de Morgan Motor Company, dat mislukte. Hij zou zijn eigen sportwagen ontwerpen die kon concurreren met MG. Triumph had al de Triumph Roadster, maar het was gedateerd en had niet genoeg power. Sir John Black wilde een betaalbare sportwagen, dus hij begon een prototype te bouwen.

Het chassis was een verkorte versie van de Standard Eight en de motor was de Standard Vanguard 2-liter; een tweezitterlichaam werd hier omheen gecreëerd. Het kreeg de naam 20TS, onthuld op de 1952 London Motor Show. Een jaar later werd de TR2 geopenbaard. Het had een beter uiterlijk, een eenvoudig ladder-type chassis, een langer lichaam en een grotere kofferbak. De TR2 was geliefd bij Amerikaanse kopers en werd de beste verdiener voor Triumph.

Triumph TR2 klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Triumph die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Triumph TR2 klassieker kopen

Hoge kwaliteit Triumph TR2 oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Triumph TR2, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Triumph TR2 oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Triumph TR2, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Triumph TR2 verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Triumph TR2 voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Triumph TR2 klassieker te kopen?

- Groot assortiment Triumph klassiekers te koop

- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd

- Eigen werkplaats met 20 monteurs

- Registratie en keuringen

- Wereldwijd transport tot aan de deur

- Hoogwaardige kwaliteit en service

- Inruilmogelijkheden

- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Triumph TR2 dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.