26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Triumph TR2

De Triumph TR2 is een sportwagen die werd geproduceerd tussen 1953 en 1955 door de Standard Motor Company in het Verenigd Koninkrijk. De auto gebruikt een dubbele SU carburateur versie van de 121cid 4-cilinder Standard Vanguard motor afgestemd om de output te verhogen tot 90 pk. De body werd gemonteerd op een substantiële aparte chassis met coil-geveerde onafhankelijke wielophanging aan de voorzijde en een bladveer aan de achterzijde. De auto kon met draad of disc wielen worden geleverd. De standaard transmissie was een 4-speed manual maar overdrive was ook als extra optie beschikbaar. De auto was uitgerust met Lockheed trommelremmen.

Triumph Oldtimers te koop

De Triumph TR2 werd ontworpen om MG uit te dagen in de sportwagen exportmarkt naar Noord-Amerika. Een andere reden was omdat Sir John Black, de baas van de Standard Motor Company, eerder een bod uit had gebracht op de Morgan Motor Company dat mislukte. Hij zou zijn eigen sportwagen ontwerpen die kon concurreren met MG. Triumph had al de Triumph Roadster, maar het was gedateerd en had niet genoeg power. Sir John Black wilde een betaalbare sportwagen, dus hij begon een prototype te bouwen.

Triumph TR2 kopen?

Het chassis was een verkorte versie van de Standard Eight en de motor was de Standard Vanguard 2-liter; een tweezitter lichaam werd hier omheen gecreëerd. Het kreeg de naam 20TS, onthuld op de 1952 London Motor Show. Een jaar later werd de TR2 geopenbaard; het had een beter uiterlijk, een eenvoudige ladder-type chassis, een langer lichaam en een grotere kofferbak. De TR2 was geliefd bij Amerikaanse kopers en werd de beste verdiener voor Triumph.

Triumph TR2

E & R Classics, uw Triumph Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Triumph TR2 klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Triumph TR2 oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Triumph TR2 klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren