Zondag 5 December EXTRA OPEN van 12:00 tot 16:00
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Triumph TR3

De Triumph TR3 is een sportauto die tussen 1955 en 1962 werd geproduceerd door Standard-Triumph in het Verenigd Koninkrijk. De gefacelifte variant, officieus bekend als de "TR3A", ging in productie in 1957 en de definitieve versie, officieus de "TR3B", werd geproduceerd in 1962.

De TR3 werd meestal geleverd als een open 2-zits met af en toe een achterbank. Bolt-on stalen hardtop waren beschikbaar als extra's.
De auto werd aangedreven door een 1991cc rechte-4 OHV motor met aanvankelijk 95pk oplopend tot 100pk bij 5000rpm. De vier-versnellingsbak kon worden aangevuld met een overdrive unit. In 1956 werden de voorremmen veranderd van trommels naar schijven.

Triumph Oldtimers te koop

De wielen hadden een diameter van 15inch x 4.5" breed, met optionele 48 spaaks spaakwielen. Spaakwielen waren meestal geschilderd. De voorste schijf- of trommelremmen en achter trommels hadden geen trapondersteuning.
Het gewicht was aanzienlijk meer dan dat van de Morgan +4 en de "Bath Tub" (pre-911) Porsches, maar niet veel meer dan dat van de MGA en de MGB. Allen behalve de Morgan, die dezelfde motor had, waren aanzienlijk minder krachtig.
Hoewel in de meeste omstandigheden de auto goed reageerde waren er toch een aantal kleine ongemakken. Het chassis, dat tevens werd gebruikt voor de TR2, TR3, TR3A en TR4 had een beperkte veerweg en de auto was een beetje hoog en smal voor een echte sportwagen.

Triumph TR3 kopen?

De TR3 is een echte roadster, ontworpen voor zonnig weer met afneembare bescherming tegen de regen. Het heeft een cabriokap, afneembare side-curtains en lage deuren met padding om je arm op te laten rusten.
13.377 voorbeelden van de originele "pre-facelifted" TR3 werden geproduceerd, waarvan er 1286 werden verkocht in het Verenigd Koninkrijk, de rest werd voornamelijk geëxporteerd naar de Verenigde Staten.

Triumph TR3

E & R Classics, uw Triumph Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Triumph TR3 klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Triumph TR3 oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Triumph TR3 klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren