19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Triumph TR3

De Triumph TR3 is een sportauto die tussen 1955 en 1962 werd geproduceerd door Standard-Triumph in het Verenigd Koninkrijk. De gefacelifte variant, officieus bekend als de "TR3A", ging in productie in 1957 en de definitieve versie, officieus de "TR3B", werd geproduceerd in 1962.

De TR3 werd meestal geleverd als een open 2-zits met af en toe een achterbank. Bolt-on stalen hardtops waren beschikbaar als extra's.

De auto werd aangedreven door een 1991cc rechte-4 OHV motor met aanvankelijk 95pk oplopend tot 100pk bij 5000rpm. De vier-versnellingsbak kon worden aangevuld met een overdrive unit. In 1956 werden de voorremmen veranderd van trommels naar schijven.

De wielen hadden een diameter van 15inch x 4.5" breed, met optionele 48 spaaks spaakwielen. Spaakwielen waren meestal geschilderd. De voorste schijf- of trommelremmen en achter trommels hadden geen trapondersteuning.

Het gewicht was aanzienlijk meer dan dat van de Morgan +4 en de "Bath Tub" (pre-911) Porsches, maar niet veel meer dan dat van de MGA en de MGB. Allen behalve de Morgan, die dezelfde motor had, waren aanzienlijk minder krachtig.

Hoewel in de meeste omstandigheden de auto goed reageerde waren er toch een aantal kleine ongemakken. Het chassis, dat tevens werd gebruikt voor de TR2, TR3, TR3A en TR4 had een beperkte veerweg en de auto was een beetje hoog en smal voor een echte sportwagen.

De TR3 is een echte roadster, ontworpen voor zonnig weer met afneembare bescherming tegen de regen. Het heeft een cabriokap, afneembare side-curtains en lage deuren met padding om je arm op te laten rusten.

13.377 voorbeelden van de originele "pre-facelifted" TR3 werden geproduceerd, waarvan er 1286 werden verkocht in het Verenigd Koninkrijk, de rest werd voornamelijk geëxporteerd naar de Verenigde Staten.

Hoge kwaliteit Triumph TR3 oldtimers bij E&R Classics

De kwaliteit van onze oldtimers staat bij E&R Classics op de eerste plaats en onze oldtimers zijn vaak uitvoerig gerestaureerd. Ze verkeren zowel optisch als technisch in een zeer goede staat. Voordat onze Triumph TR3 oldtimers worden verkocht, worden ze grondig nagekeken door onze eigen werkplaats op maar liefst 125 criteria. In deze werkplaats werken 20 van onze eigen gespecialiseerde monteurs die er alles aan doen om de oldtimers in topconditie af te leveren. Voor meer informatie over onderhoud aan uw oldtimer en onze eigen werkplaats klik hier.

Triumph TR3 oldtimer kopen

Een Triumph TR3 oldtimer kopen is een bijzondere gebeurtenis. Uiteraard is het belangrijk dat u de juiste TR3 kiest, een die aansluit op uw wensen en verwachtingen. Om het juiste beeld te krijgen van uw droomauto hebben we voor iedere Triumph een uitgebreide fotoreportage gemaakt die u eenvoudig bekijkt op onze full service website. U vindt hier ook achtergrondinformatie over de oldtimer, 360 graden foto’s en een video. Komt u liever langs in onze showroom om uw droom Triumph te bekijken? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Waalwijk, Nederland.
ERclassics biedt diverse Triumph TR3 klassiekers aan in verschillende kleuren en uitvoeringen. Wat uw doel ook is, wij hebben voor ieder wat wils. Of u nu op vakantie gaat met uw oldtimer, shows en evenementen bezoekt of kleine plezierritjes maakt. Onze verkopers staan voor u klaar met een advies op maat zodat u er zeker van bent dat u de juiste Triumph klassieker koopt. Wilt u meer weten over routes en tours waar u aan deel kunt nemen met uw oldtimer? Klik dan hier.

Klassieke Triumph TR3 kopen

Inruilen of verkopen van uw Triumph TR3 oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van oldtimers, maar wij bieden u ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met een van onze gespecialiseerde verkopers. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Klassieke Triumph TR3 verkopen of inruilen?

Triumph TR3

ER Classics heeft de juiste klassieke Triumph TR3 voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om een Triumph TR3 klassieker bij ER Classics te kopen?

- Groot assortiment Triumph klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9