19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Volvo Amazon

Volvo Amazon klassieker

De Amazon is een mid-size auto geproduceerd door Volvo Auto's tussen 1956 en 1970, geïntroduceerd in de VS als de 122S op de New York International Auto Show in april 1959.

De Volvo Amazon kreeg dezelfde wielbasis evenals het grote postuur en hoge H-punt als zijn voorganger en had 3 model configuraties: twee-deurs sedan, vier-deurs sedan en wagon. In 1959 voorzag Volvo veiligheidsgordels voorin als standaarduitrusting op al hun voertuigen, inclusief de export modellen. Toen de auto geintroduceerd werd heette deze de "Amason", maar de Duitse motorfiets fabrikant Kreidler had deze naam al geregistreerd. Uiteindelijk kwamen de 2 bedrijven overeen dat Volvo alleen de naam in eigen land mocht gebruiken mits de naam gewijzigd werd in Amazon.

De Amazon werd oorspronkelijk geproduceerd in de Lundby fabriek van Volvo in Göteborg en vervolgens bij Torslandaverken. Tegen het einde van de productie had Volvo 667.791 Amazon auto's geproduceerd: 234.653 4-deurs modellen, 359,917 2-deurs modellen en 73.220 stationwagons.

Koop een Volvo Amazon klassieker bij E&R Classics

Het vinden van een Volvo die bij u past, is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u een idee te geven van de auto's, daarom is elke auto op onze eigen site voorzien van een fotoreportage, 360 graden beelden, een video en is achtergrondinformatie over de auto te vinden. Wilt u de auto liever fysiek bekijken? Dan kunt u terecht in onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze website voor openingstijden.

Koop een klassieke Volvo Amazon

Hoge kwaliteit Volvo Amazon oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Volvo Amazon, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Volvo Amazon oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Volvo Amazon, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Volvo Amazon verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.ER Classics heeft de juiste klassieke Volvo Amazon voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Volvo Amazon klassieker te kopen?

- Groot assortiment Volvo klassiekers te koop

- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd

- Eigen werkplaats met 20 monteurs

- Registratie en keuringen

- Wereldwijd transport tot aan de deur

- Hoogwaardige kwaliteit en service

- Inruilmogelijkheden

- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Volvo Amazon dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.