Koop veilig online | Levering tot aan de voordeur | Inruil mogelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Volvo 1800ES

Volvo 1800ES

De Volvo 1800ES is een sportwagen van Volvo Cars. Het is de opvolger van de P1800E.
Het laatste model kwam in 1972, de 1800ES, een coupe stationwagon met een geheel glazen achterklep, soms beschreven als een shooting-brake. Het uiteindelijke ontwerp is gekozen nadat twee prototypes waren gebouwd door Sergio Coggiola en Pietro Frua.

Frua's vreemd uitziende proto-type, Raketen, verblijft momenteel in het Volvo Museum. Beide Italiaanse prototypes werden beschouwd als te futuristisch, en in plaats daarvan werd Jan Wilsgaard's (in-house designer) voorstel aanvaard. De ES-motor werd gedegradeerd tot 125 pk door het verminderen van de compressieverhouding met een dikkere koppakking. Hoewel het maximale vermogen daalde waren de on-the-road-prestaties eigenlijk verbeterd.
Als alternatief voor de gebruikelijke vier snelheden plus overdrive handgeschakelde transmissie kwam een Borg-Warner drie snelheden automatische transmisie beschikbaar voor de 1800ES. Door aanscherping van de Amerikaanse veiligheids-en emissienormen in 1974 slaagt Volvo er niet in om de 1800 ES in kleine volumes te herontwerpen. Slechts 8.077 1800 ES auto's zijn er gebouwd in de twee produktiejaren.

Volvo P1800ES klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Volvo die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Volvo P1800ES klassieker kopen

Hoge kwaliteit Volvo P1800ES oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Volvo P1800ES, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Volvo P1800ES oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Volvo P1800ES, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Volvo P1800ES verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.


ER Classics heeft de juiste klassieke Volvo P1800ES voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Volvo P1800ES klassieker te kopen?

- Groot assortiment Volvo klassiekers te koop

- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd

- Eigen werkplaats met 20 monteurs

- Registratie en keuringen

- Wereldwijd transport tot aan de deur

- Hoogwaardige kwaliteit en service

- Inruilmogelijkheden

- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Volvo P1800ES dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.