Zondag 3 Juli CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN van 12:00 tot 16:00 - Juli en Augustus OPEN zoals gebruikelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Alfa Romeo Spider

De eerste generatie van de Alfa Romeo Spider werd geproduceerd van 1966 tot 1993. In 1966 werd de eerste Spider geïntroduceerd. Met behulp van een wedstrijd, kreeg Alfa Romeo duizenden voorstellen over de naam van de auto. Uiteindelijk won een man uit Italië met de naam “Duetto”. Door problemen met het handelsmerk kon de naam niet gebruikt worden en kreeg de auto de naam 1600 Spider. De auto was ontworpen door Pininfarina. Het chassis van de 1600 Spider is gebaseerd op het chassis van de Giulia 105. De tweezitter heeft een 1600 cc viercilinder motor.

Alfa Romeo Oldtimers te koop

In januari 1968 werd de 1750 Spider Veloce onthult als opvolger van de Spider 1600. De topsnelheid van het model is 190 km/u. Later dat jaar werd de Spider 1300 Junior geïntroduceerd. De topsnelheid van de auto is 170 km/u. De Spider 1300 was een auto in een goedkopere klasse. De auto verschilde in cilinderinhoud en -vermogen en miste enkele kenmerken die de duurdere modellen wel hadden. Een driespaaks houten stuur werd bijvoorbeeld vervangen door een kunststof omrande tweespaaks. In 1970 werden grote veranderingen toegebracht aan het exterieur van de auto. De achterkant van de auto werd verbeterd wat zorgde voor meer bagageruimte. Bovendien werden er kleine veranderingen toegepast, zoals bij de grill en de deurklinken. De Spider Veloce werd hernoemd door een toename van het aantal cc naar de 2000 Spider Veloce.

Alfa Romeo Spider kopen?

In 1983 kreeg de Spider te maken met een aantal veranderingen, waaronder de zwart rubberen voor- en achterbumpers en een voorbumper waarin de grill is verwerkt. Drie jaar later werd de Quadrifoglio Verde (QV) geïntroduceerd. De QV werd gemaakt in drie kleuren, namelijk rood, zilver en zwart. Het interieur van de auto werd vernieuwd, waaronder de middenconsole. In 1990 werd de laatste serie van de Spider onthuld met kenmerken als een elektrische ventilator en achterlichten over de volledige breedte.

Alfa Romeo Spider

E & R Classics, uw Alfa Romeo Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Alfa Romeo Spider klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Alfa Romeo Spider oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Alfa Romeo Spider klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren