27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN - 1 Mei (Dag van de arbeid) SHOWROOM OPEN - Zondag 5 Mei EXTRA OPEN (10:00-14:00)
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Alfa Romeo Spider

Alfa Romeo Spider klassieker

In 1966 werd de eerste Spider geïntroduceerd, ontworpen door Pininfarina, en de eerste generatie Spiders werd geproduceerd van 1966 tot 1993. Met behulp van een wedstrijd, kreeg Alfa Romeo duizenden voorstellen over de naam van de auto. Uiteindelijk won een man uit Italië met de naam “Duetto”. Door problemen met het handelsmerk kon de naam niet gebruikt worden en kreeg de auto de naam 1600 Spider. Het chassis van de 1600 Spider is gebaseerd op het chassis van de Giulia 105. De tweezitter heeft een 1600 cc viercilinder motor.

In januari 1968 werd de 1750 Spider Veloce onthult als opvolger van de Spider 1600. De topsnelheid van het model is 190 km/u. Later dat jaar werd de Spider 1300 Junior geïntroduceerd. De topsnelheid van deze auto is 170 km/u. De Spider 1300 was een auto in een goedkopere klasse. De auto verschilde in cilinderinhoud en vermogen en miste enkele kenmerken die de duurdere modellen wel hadden. Een driespaaks houten stuur werd bijvoorbeeld vervangen door een kunststof omrande tweespaaks. In 1970 werden grote veranderingen toegebracht aan het exterieur van de auto. De achterkant van de auto werd verbeterd wat zorgde voor meer bagageruimte. Bovendien werden er kleine veranderingen toegepast, zoals bij de grille en de deurklinken en er kwam een toename van het aantal cc. Door die toename kreeg de Spider Veloce de nieuwe naam 2000 Spider Veloce.

In 1983 kreeg de Spider te maken met een aantal veranderingen, waaronder de zwart rubberen voor- en achterbumpers en een voorbumper waarin de grille is verwerkt. Drie jaar later werd de Quadrifoglio Verde (QV) geïntroduceerd. De QV werd gemaakt in drie kleuren, namelijk rood, zilver en zwart. Het interieur van de auto werd vernieuwd, waaronder de middenconsole. 7 jaar later In 1990 werd de laatste serie van de Spider onthuld met kenmerken als een elektrische ventilator en achterlichten over de volledige breedte.

Alfa Romeo Spider oldtimer kopen

Het vinden van een Alfa Romeo die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Klassieke Alfa Romeo Spider

Hoge kwaliteit Alfa Romeo Spider oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Alfa Romeo Spider, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Alfa Romeo Spider oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Alfa Romeo Spider, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Klassieke Alfa Romeo Spider verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

Alfa Romeo Spider

ER Classics heeft de juiste klassieke Alfa Romeo Spider voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Alfa Romeo Spider klassieker te kopen?

- Groot assortiment Alfa Romeo klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer 

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Alfa Romeo Spider dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.