27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo Giulietta klassieker

De Alfa Romeo Giulietta wordt geproduceerd sinds 1954, en is ontworpen door Franco Scaglione. De allereerste Giulietta werd in 1954 op de Autosalon van Turijn onthuld. De auto was een Sprint 2 + 2 coupé. Op diezelfde Autosalon werd in 1955 de vierdeurs Berlina geïntroduceerd. Kort daarna werd de Giulietta Spider onthuld. En in 1957 werd de Giulietta T.I. onthuld. Dit model was een stuk krachtiger dan de Berlina en had een iets ander uiterlijk.

In 1959 werd de Giulietta Berlina verbeterd. Dit vernieuwde model werd hetzelfde jaar onthuld op de Frankfurt Motor Show. De auto onderging een aantal mechanische en uiterlijke veranderingen: de brandstofpomp werd verplaatst naar een lagere positie, het exterieur van de auto werd voorzien van onder andere een verbeterde voorkant en nieuwe roosters met chromen frames. Daarnaast kreeg de auto nieuwe, grotere achterlichten. Het interieur van de auto werd ook beter georganiseerd en bekleed met nieuw materiaal. Twee jaar later in 1961 kreeg de Giulietta Normale en de T.I. verbeterde motoren en nieuwe uitlaatsystemen. De auto had nu maar liefst een topsnelheid van 160km/h. Het exterieur en interieur van de auto ondergingen ook kleine veranderingen. De T.I. had namelijk individuele stoelen in plaats van banken, tevens waren de zijroosters aan de buitenkant nu samengevoegd met het middelste schild.

In 1977 kwam er een nieuw model op de markt. Dit was de Alfa Romeo Giulietta type 116. Dit model werd geproduceerd van 1977 tot 1985 en was een kleine sedan. Het ontwerp van de auto was gebaseerd op het chassis van de Alfa Romeo Alfetta. In 1977 waren er twee modellen beschikbaar, namelijk de Giulietta 1.3 en de Giulietta 1.6. Een aantal jaar later werden de Giulietta 1.8 en de Giulietta Super onthuld. In 1981 werden er kleine veranderingen toegepast op het interieur en exterieur van de Giulietta. De auto kreeg onder andere een nieuw stuur en nieuwe stoelen. Bovendien was het instrumentenpaneel en de middenarmsteun vernieuwd. Toen kwam op de autosalon in 1982 de onthulling van de De Giulietta Turbodelta. Het was een speciale versie met een krachtige 1962 cc motor. Een jaar later werd de vernieuwde Giulietta gepresenteerd met kleine verschillen in het interieur en exterieur, waaronder het dashboard, de instrumenten en de bumpers

Alfa Romeo Giulietta oldtimer kopen

Het vinden van een Alfa Romeo die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Klassieke Alfa Romeo Giulietta

Hoge kwaliteit Alfa Romeo Giulietta oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Alfa Romeo Giulietta, worden nagekeken op een lijst met 125 punten Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier. 

Inruilen of verkopen van uw Alfa Romeo Giulietta oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Alfa Romeo Giulietta, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Klassieke Alfa Romeo Giulietta verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

Alfa Romeo Giulietta

ER Classics heeft de juiste klassieke Alfa Romeo Giulietta voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Alfa Romeo Giulietta klassieker te kopen?

- Groot assortiment Alfa Romeo klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Alfa Romeo Giulietta dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.