26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Alfa Romeo Giulietta

De Alfa Romeo Giulietta wordt geproduceerd sinds 1954. De allereerste Giulietta werd in 1954 op de Autosalon van Turijn onthuld. De auto was een Sprint 2 + 2 coupé. De auto is ontworpen door Franco Scaglione. Op de Autosalon van Turijn in 1955 werd de vierdeurs Berlina geïntroduceerd. Kort daarna werd de Giulietta Spider onthuld. In 1957 werd de Giulietta T.I. onthuld. De auto was een stuk krachtiger dan de Berlina en had een iets ander uiterlijk.

Alfa Romeo Oldtimers te koop

In 1959 werd de Giulietta Berlina verbeterd. De auto werd hetzelfde jaar onthuld op de Frankfurt Motor Show. De auto onderging een aantal mechanische en uiterlijke veranderingen. De brandstofpomp werd bijvoorbeeld verplaatst naar een lagere positie. Het exterieur van de auto werd voorzien van onder andere een verbeterde voorkant en nieuwe roosters met chromen frames. Daarnaast kreeg de auto nieuwe, grotere achterlichten. Het interieur van de auto was beter georganiseerd en bekleed met nieuw stoffen materiaal. In 1961 kreeg de Giulietta Normale en de T.I. verbeterde motoren en nieuwe uitlaatsystemen. De auto haalde nu bijna een topsnelheid van 160 km/u. Het exterieur en interieur van de auto ondergingen ook kleine veranderingen. De T.I. had individuele stoelen in plaats van banken. Daarnaast waren de zijroosters aan de buitenkant nu samengevoegd met het middelste schild.

Alfa Romeo Giulietta kopen?

De Alfa Romeo Giulietta type 116 was een kleine sedan. De auto werd geproduceerd van 1977 tot 1985. Het ontwerp van de auto was gebaseerd op het chassis van de Alfa Romeo Alfetta. In 1977 waren er twee modellen beschikbaar, namelijk de Giulietta 1.3 en de Giulietta 1.6. Binnen een aantal jaar werden de Giulietta 1.8 en de Giulietta Super onthuld. In 1981 werden er kleine veranderingen toegepast op het interieur en exterieur van de Giulietta. De auto kreeg onder andere een nieuw stuur en nieuwe stoelen. Bovendien was het instrumentenpaneel en de middenarmsteun vernieuwd. De Giulietta Turbodelta werd onthuld op het autosalon van Parijs in 1982. Het was een speciale versie met een krachtige 1962 cc motor. In 1983 werd de Giulietta gepresenteerd met kleine verschillen in het interieur en exterieur, waaronder het dashboard, de instrumenten en de bumpers.

Alfa Romeo Giulietta

E & R Classics, uw Alfa Romeo Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Alfa Romeo Giulietta klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Alfa Romeo Giulietta oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Alfa Romeo Giulietta klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren