26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Alfa Romeo Giulia

De Alfa Romeo Giulia werd geproduceerd van 1962 tot 1978. De Giulia functioneerde als opvolger van de Giulietta. De Giualia TI werd onthuld op het circuit van Monza. Het uiterlijk van de auto leek helemaal niet op die van zijn voorganger door het hoekige model met rechte lijnen. De Giulia TI werd ontworpen door Orazio Satta Puliga. Het vermogen van de auto verbeterde, wat leidde tot een topsnelheid van 166 km/u. De Giulia was een succes. Kort na de verschijning van de TI werd de Giulia TI Super geïntroduceerd in 1963. Er werden echter maar 501 auto’s geproduceerd. Alfa Romeo maakte in 1964 een auto met een kleinere motor vanwege de wegenbelastingen. De auto, genaamd Giulia 1300, heeft een topsnelheid van 155 km/u. Meer dan 30000 auto’s werden geproduceerd.

Alfa Romeo Oldtimers te koop

In 1962 werden meerdere modellen geproduceerd, namelijk de Spider, Sprint en Sprint Speciale. De auto’s bevatten een vernieuwde 1,6 liter motor. De Sprint Speciale onderscheidde zich met zijn elegante coupé. De Sprint werd geproduceerd tot 1964, de Spider tot 1965 en de Sprint Speciale tot 1966. In 1963 werd er een nieuw model geproduceerd door Bertone, genaamd de Giulia Spring GT. Drie jaar later kreeg de auto een krachtigere motor, waardoor de naam van de auto veranderde naar de Giulia Spring GT Veloce. De Giulia had ook een aantal modellen gericht op de autosport, zoals de GTA en de Tubolare Zagato.

Alfa Romeo Giulia kopen?

In juni 2015 onthulde Alfa Romeo een middenklasse auto, de 952. De auto was bedoelt om terug te gaan naar de aard van Alfa Romeo, namelijk het maken van sportieve auto’s die zowel voor alledaags gebruik geschikt waren als voor op het circuit. In tegenstelling tot zijn voorgangers had de 952 een motor met achterwielaandrijving. Alfa Romeo wilde de auto onthullen in 2012, maar dit gebeurde uiteindelijk pas in 2015.

Alfa Romeo Giulia

E & R Classics, uw Alfa Romeo Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Alfa Romeo Giulia klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Alfa Romeo Giulia oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Alfa Romeo Giulia klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren