Zondag 3 Juli CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN van 12:00 tot 16:00 - Juli en Augustus OPEN zoals gebruikelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Alfa Romeo GTV

De Alfa GTV werd geproduceerd van 1994 tot 2004. De afkorting GTV betekent Gran Turismo Veloce, wat letterlijk vertaald snelle grote touring betekent. De GTV functioneert als opvolger van de Alfetta GTV coupé. De auto was ontworpen door Enrico Fumia. Fiat nam Alfa Romeo over in 1986, wat leidde tot een vertraging van de GTV. De bedoeling van de sportauto was om Alfa weer een boost te geven als sportief merk. Na goedkeuring van de CEO van Fiat, Vittorio Ghidella, werd Walter de Silva verantwoordelijk voor zowel de details van de auto als het interieur. De GTV werd officieel gelanceerd op de Geneva Motor Show in maart 1995.

Alfa Romeo Oldtimers te koop

Meerdere veranderingen werden toegepast op de auto in 1997. De auto kreeg bijvoorbeeld een nieuwe motor. Daarnaast werd het exterieur van de auto veranderd, zoals een nieuw wielontwerp dat extra ruimte gaf aan de rode remklauwen. Het interieur van de auto werd ook verbeterd. De GTV kreeg leren stoelen van MOMO, beschikbaar in meerdere kleuren. Bovendien kwam de kleur van de stoel overeen met onder andere de kleur van het tapijt in de auto. De auto kreeg ook een nieuw driespaaks stuur.

Alfa Romeo GTV kopen?

In 1998 kreeg de GTV te maken met nog meer veranderingen, voornamelijk bij het interieur. De auto kreeg bijvoorbeeld een middenconsole en een nieuw instrumentenpaneel. Het exterieur van de auto kreeg een chromen frame rond de grille en bumpers. Daarnaast kreeg de auto een nieuwe motor. Het dashboard kwam beschikbaar in twee nieuwe kleuren, rood en blauw, in vergelijking met het standaard zwart dat werd aangeboden. In 2000 werden de motors vernieuwd om te kunnen voldoen aan nieuwe emissienormen. Het exterieur van de auto veranderde nogmaals in 2003 met een nieuwe grill en een nieuwe kentekenplaathouder. Het interieur onderging kleine veranderingen, zoals een kleurverandering van de instrumentverlichting.

Alfa Romeo GTV

E & R Classics, uw Alfa Romeo Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Alfa Romeo GTV klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Alfa Romeo GTV oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Alfa Romeo GTV klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren