Zondag 7 Juli CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN van 10:00 tot 14:00 - Juli en Augustus OPEN zoals gebruikelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

MG MGB GT Coupe

MG MGB GT klassieker

De MGB GT Coupe werd geïntroduceerd in oktober 1965. Productie bleef tot 1980, hoewel de export naar de VS stopte in 1974. De MGB GT Coupe zorgde voor de lancering van de sportieve 'hatchback' stijl. Door de schuine achterruit met kofferklep bood de B GT het nut van een break met behoud van de stijl en vorm van een coupe.

Deze nieuwe configuratie was een 2+2 uitvoering met een rechthoekige achterbank en veel meer bagageruimte dan de roadster. Relatief weinig onderdelen verschilden, hoewel de MGB GT Coupe andere vering, anti-roll bars en een andere voorruit had die makkelijker en goedkoper te onderhouden was. Vroege prototypes zoals MGB Berlinette door de Belgische carrosseriebouwer Jacques Coune gebruikten een verhoogde voorruit.

Acceleratie van de GT was iets langzamer dan de roadster door het hogere gewicht. De topsnelheid verbeterde met 5 mph naar 105 mph door een betere aerodynamica.

MG MGB GT klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een MG die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

MG MGB GT klassieker kopen

Hoge kwaliteit MG MGB GT oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de MG MGB GT, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw MG MGB GT oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een MG MGB GT, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

MG MGB GT verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke MG MGB GT voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een MG MGB GT klassieker te kopen?

- Groot assortiment MG klassiekers te koop

- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd

- Eigen werkplaats met 20 monteurs

- Registratie en keuringen

- Wereldwijd transport tot aan de deur

- Hoogwaardige kwaliteit en service

- Inruilmogelijkheden

- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe MG MGB GT dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.