27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

MG TD

MG TD Klassieker

De MG TD (1950) combineerde de TC's aandrijflijn, een aangepaste hypoïde-gerichte achteras, de MG Y-type chassis, een bekend T-type stijl lichaam en een onafhankelijke wielophanging met schroefveren van de MG Y-type sedan.
Voor de bestuurder was de "all-weather bescherming" zeer goed voor de normen van die tijd. Voor 's nachts was de instrument verlichting effectief maar niet verblindend, door een lichtgroen lichteffect. Er was nog steeds geen brandstofmeter maar de 11 gallons tankinhoud gaf een bereik tussen tankstops van ongeveer 300 mijl en op het dashboard flitste een "waarschuwing" wanneer het brandstofniveau tot ongeveer 2 ½ Britse gallons was gekomen.

In 1950 werd de TD MkII geïntroduceerd, geproduceerd naast de standaard auto, met een hoger afgestelde motor met behulp van een 8.0:1 compressie verhouding. De hogere compressieverhouding werd aangeboden met de exportmarkt in het achterhoofd, en zou niet geschikt zijn voor het Verenigd Koninkrijk, waar dankzij de oorlog brandstof beperkt was.

Bijna 30.000 TDs waren geproduceerd, met inbegrip van ongeveer 1700 Mk II-modellen, wanneer de serie eindigde in 1953. De grootste klacht die de Amerikaanse eigenaren hadden met de MG T was het Britse 12 volt systeem, dat was moeilijk te onderhouden wanneer een lampje of andere elektrisch apparaat kapot was. Ook klaagden ze over het ontbreken van een water-en brandstofmeter. Maar over het algemeen waren de Amerikanen wel postief over de MG TD. De TD was van 0 naar 60mph in 22,7 seconden volgens Popular Mechanics.

De TD haalde volgens The Motor magazine in 1952 een topsnelheid van 77 mph en kon van 0 naar 60 mph (97 km / h) in 18,2 seconden. Een brandstofverbruik van 26,7 mijl per gallon werd vastgesteld.
In 1998 zijn de rechten, intellectuele eigendommen en handelsmerken in verband met de productie van MG TD overgenomen door TD Auto's Sdn Bhd in Maleisië om de TD-serie te reproduceren als TD2000.

MG TD klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een MG die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

MG TD klassieker kopen

Hoge kwaliteit MG TD oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de MG TD, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw MG TD oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een MG TD, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

MG TD verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke MG TD voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een MG TD klassieker te kopen?

- Groot assortiment MG klassiekers te koop

- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd

- Eigen werkplaats met 20 monteurs

- Registratie en keuringen

- Wereldwijd transport tot aan de deur

- Hoogwaardige kwaliteit en service

- Inruilmogelijkheden

- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe MG TD dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.