19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

MG MGA

De MGA is een sportwagen die door de MG-divisie van de British Motor Corporation werd gemaakt van 1955 tot 1962. Het verving de oudere T-type auto's en vertegenwoordigde een complete stylingdoorbraak van de oudere voertuigen. De auto werd officieel gelanceerd tijdens de Frankfurt Motor Show in 1955. In totaal werden 101,081 stuks verkocht. Na de productie in juli 1962 werd het overgrote deel uitgevoerd. Slechts 5869 auto's werden verkocht op de binnenlandse markt. De MGA werd vervangen door de MGB.

Het MGA ontwerp dateert uit 1951, toen MG ontwerper Syd Enever een gestroomlijnde body maakte voor George Philips TD Le Mans auto. Het probleem met deze auto was de hoge zitpositie van de bestuurder door de beperkingen van het TD chassis. Een nieuw chassis is gemaakt met de zij-delen verder uit elkaar. Een prototype werd gebouwd en getoond aan de BMC voorzitter Leonard Lord. Hij wees het ontwerp af omdat hij zojuist een deal met Donald Healey voor de productie van Austin-Healey's had gesloten. Door de slechte verkoopcijfers van de traditionele modellen moest er iets veranderen. De auto (oorspronkelijk UA-series) kwam terug. Omdat deze auto zo anders was dan de oudere MG-modellen werd het de MGA genoemd, de "eerste van een nieuwe lijn". Er was ook een nieuwe motor beschikbaar met niet langer meer de oorspronkelijk beoogde XPAG eenheid, maar met de BMC corporate B-serie-type met als resultaat een lagere motorkap.

De MGA had een body-on-frame en gebruikte de rechte-4 "B-serie" motor uit de MG Magnette Saloon met achterwielaandrijving en een 4-versnellingsbak. De auto was verkrijgbaar met draad-spaak of staal-disc wielen.

Hoge kwaliteit MG MGA oldtimers bij E&R Classics

Wanneer u van plan bent een goede kwaliteit oldtimer te kopen, dan bent u bij ERclassics aan het juiste adres. Onze MG oldtimers zijn vaak uitvoerig gerestaureerd en verkeren zowel optisch als technisch in een zeer goede staat. Alle klassiekers die worden ingekocht worden door een van onze eigen 20 monteurs gecontroleerd en in topconditie gebracht voordat ze aan de klant worden verkocht. Bent u benieuwd naar het onderhoud van uw MG MGA oldtimer? Lees dan eens dit artikel.

MG MGA oldtimer kopen

De zoektocht naar de juiste MG MGA is voor iedereen anders. Sommige oldtimer liefhebbers weten precies waar ze naar op zoek zijn, terwijl anderen nog niet helemaal weten waar ze de oldtimer voor willen gebruiken. Om u zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van de juiste MG oldtimer, heeft ER Classics een full service website ontwikkeld. Van iedere MG MGA vindt u een duidelijke productpagina met informatie, fotoreportage, video en 360 graden beelden. Komt u liever langs in onze showroom om de MGA fysiek te bekijken? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Waalwijk, Nederland.

Een leuk onderdeel van de oldtimer hobby is het aansluiten bij een MG oldtimer club. Daar vindt u mede liefhebbers die samen met u hun passie over MG oldtimers delen. Zo kunt u genieten van leuke toertochten en andere uitstapjes. Ook wanneer u bijvoorbeeld onderdelen voor uw MGA nodig heeft, kan het handig zijn om lid te zijn van een oldtimer club.

Wilt u meer weten over oldtimerclubs, klik dan hier.

Klassieke MG MGA kopen

Inruilen of verkopen van uw MG MGA oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een MG MGA, maar wij bieden u ook de optie om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met een van onze oldtimerexperts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

 

Klassieke MG MGA verkopen of inruilen?

 MGA

 

ER Classics heeft de juiste klassieke MG MGA voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een MG MGA  klassieker te kopen?

- Groot assortiment MG klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u op zoek bent naar een prachtige MG MGA, dan wordt u bijgestaan door één van onze oldtimerexperts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.