Koop veilig online | Levering tot aan de voordeur | Inruil mogelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

MG MGA

De MGA is een sportwagen die door de MG-divisie van de British Motor Corporation werkt gemaakt van 1955 tot 1962. Het verving de oudere T-type auto's en vertegenwoordigde een complete styling doorbraak van de oudere voertuigen. De auto werd officieel gelanceerd tijdens de Frankfurt Motor Show in 1955. In totaal werden 101,081 stuks verkocht. Na de productie in juli 1962 werd het overgrote deel uitgevoerd. Slechts 5869 auto's werden verkocht op de binnenlandse markt. De MGA werd vervangen door de MGB.

MG Oldtimers te koop

Het MGA ontwerp dateert uit 1951, toen MG ontwerper Syd Enever een gestroomlijnde body maakte voor George Philips TD Le Mans auto. Het probleem met deze auto was de hoge zitpositie van de bestuurder door de beperkingen van het TD chassis. Een nieuwe chassis is gemaakt met de zij-delen verder uit elkaar. Een prototype werd gebouwd en getoond aan de BMC voorzitter Leonard Lord. Hij wees het ontwerp af omdat hij zojuist een deal met Donald Healey voor de productie van Austin-Healey's had gesloten. Door de slechte verkoopcijfers van de traditionele modellen moest er iets veranderen. De auto (oorspronkelijk UA-series) kwam terug. Omdat deze auto zo anders was dan de oudere MG-modellen werd het de MGA genoemd, de "eerste van een nieuwe lijn". Er was ook een nieuwe motor beschikbaar met niet langer meer de oorspronkelijk beoogde XPAG eenheid, maar met de BMC corporate B-serie-type met als resultaat een lagere motorkap.

MG MGA kopen?

Het was een body-on-frame en gebruikte de rechte-4 "B-serie" motor uit de MG Magnette Saloon met achterwielaandrijving en een 4-versnellingsbak. De auto was verkrijgbaar met draad-spaaks of staal-disc wielen.

MG MGA

E & R Classics, uw MG Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een MG MGA klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw MG MGA oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw MG MGA klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren