Koop veilig online | Levering tot aan de voordeur | Inruil mogelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

MG MGB Cabriolet

MG MGB

De MGB is een sportwagen gelanceerd door MG Cars mei 1962 om de MGA te vervangen. Geïntroduceerd als een 4-cilinder roadster kreeg de auto ook een coupe met 2+2 zitplaatsen in 1965. Daarbij werd ook nog de 6-cilinder MGC in 1967 toegevoegd als extra variant.

De productie MGB productie ging door tot oktober 1980 afwisselend door de British Motor Corporation en zijn opvolgers, British Motor Holdings en British Leyland Motor Corporation.

Op het moment van de invoering van de MGB was het een relatief modern design, door de monocoque structuur in plaats van de traditionele body-on-frame constructie gebruikt bij zowel de MGA en MG T-types en de MGB's rivaal, de Triumph TR serie. Het lichtgewicht ontwerp verlaagde de productiekosten, terwijl de totale voertuig sterkte toenam. Wind-up vensters en een comfortabele bestuurdersruimte met veel beenruimte waren standaard. Een hoedenplank kwam achter de stoelen.

De MGB prestaties werden als stevig beschouwd op het moment van de introductie, met een 0-60 mph tijd van iets meer dan 11 seconden, geholpen door het relatief lage gewicht van de auto. Een meerderheid van de MGBs werden geëxporteerd naar de Verenigde Staten. Toen de Amerikaanse luchtvervuiling emissienormen in 1974 strenger werden moesten de MGBs voor de Amerikaanse markt worden gede-tuned. Naast een duidelijke vermindering van de prestaties werden de chrome bumpers vervangen voor rubbere bumpers (voor alle markten).

De MGB was een van de eerste auto's met gecontroleerde kreukelzones om de bestuurder en de passagier te beschermen.

Het productievolume van MGB, MGC en MGB V8 modellen was 523.836 auto's. Een zeer beperkt "revival"-model met slechts 2.000 stuks genaamd RV8, werd geproduceerd door Rover in de jaren 1990. Ondanks de uiterlijke gelijkenis met de roadster, de RV8 had minder dan 5 procent delen uitwisselbaarheid met de originele auto.

MG MGB klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een MG die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

MG MGB klassieker kopen

Hoge kwaliteit MG MGB oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de MG MGB, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw MG MGB oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een MG MGB, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

MG MGB verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke MG MGB voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een MG MGB klassieker te kopen?

- Groot assortiment MG klassiekers te koop

- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd

- Eigen werkplaats met 20 monteurs

- Registratie en keuringen

- Wereldwijd transport tot aan de deur

- Hoogwaardige kwaliteit en service

- Inruilmogelijkheden

- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe MG MGB dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.