26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

MG MGB Cabriolet

De MGB is een sportwagen gelanceerd door MG Cars mei 1962 om de MGA te vervangen. Geïntroduceerd als een 4-cilinder roadster werd een coupe met 2+2 zitplaatsen toegevoegd in 1965. De 6-cilinder MGC debuteerde in 1967.
MGB productie ging door tot oktober 1980 afwisselend door de British Motor Corporation en zijn opvolgers, British Motor Holdings en British Leyland Motor Corporation.

MG Oldtimers te koop

Op het moment van de invoering van de MGB was het een relatief modern design, door de monocoque structuur in plaats van de traditionele body-on-frame constructie gebruikt bij zowel de MGA en MG T-types en de MGB's rivaal, de Triumph TR serie. Het lichtgewicht ontwerp verlaagde de productiekosten, terwijl de totale voertuig sterkte toenam. Wind-up vensters en een comfortabele bestuurdersruimte met veel beenruimte waren standaard. Een hoedenplank kwam achter de stoelen.
De MGB prestaties werden als stevig beschouwd op het moment van de introductie, met een 0-60 mph tijd van iets meer dan 11 seconden, geholpen door het relatief lage gewicht van de auto. Een meerderheid van de MGBs werden geëxporteerd naar de Verenigde Staten. Toen de Amerikaanse luchtvervuiling emissienormen in 1974 strenger werden moesten de MGBs voor de Amerikaanse markt worden gede-tuned. Naast een duidelijke vermindering van de prestaties werden de chrome bumpers vervangen voor rubbere bumpers (voor alle markten).
De MGB was een van de eerste auto's met gecontroleerde kreukelzones om de bestuurder en de passagier te beschermen.

MG MGB Cabriolet kopen?

Het productievolume van MGB, MGC en MGB GT V8 modellen was 523.836 auto's. Een zeer beperkt "revival"-model met slechts 2.000 stuks genaamd RV8, werd geproduceerd door Rover in de jaren 1990. Ondanks de uiterlijke gelijkenis met de roadster, de RV8 had minder dan 5 procent delen uitwisselbaarheid met de originele auto.

MG MGB Cabriolet

E & R Classics, uw MG Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een MG MGB Cabriolet klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw MG MGB Cabriolet oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw MG MGB Cabriolet klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren