27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Ferrari Testarossa

De Ferrari Testarossa is een 12-cilinder middenmotor sportwagen. De productie begon in 1984, als opvolger van de Ferrari Berlinetta Boxer. Oorspronkelijk geproduceerd tussen 1984 en 1991, met twee model revisies na het einde van de Testarossa productie en de introductie van de Ferrari 512 TR en Ferrari F512 M, geproduceerd van 1992 tot 1996. Bijna 10.000 Testarossas (512 TR en F512 Ms) waren geproduceerd, waardoor het een van de meest geproduceerde Ferrari-modellen in de geschiedenis is, ondanks zijn hoge prijs en exotische design. De Ferrari F512 M werd in 1995 verkocht voor USD 220.000. De Testarossa is een 2-deurs coupé, geintroduceerd op de Paris Auto Show in 1984. Alle Testarossa versies hadden een achterin gemonteerde, 5 versnellingsbak. De achterste midden-motor, achterwielaandrijving layout houdt het zwaartepunt in het midden van de auto. De oorspronkelijke Testarossa werd opnieuw ontworpen in 1992 en uitgebracht als de Ferrari 512 TR. De F512 M werd geïntroduceerd op de Paris Auto Show in 1994. De F512 M was Ferrari's laatste mid-engine 12-cilinder auto, afgezien van de Ferrari F50, Ferrari Enzo en laferrari, met Ferraris laatste boxermotor. De Ferrari Testarossa werd in 1996 vervangen door de front-engined 550 Maranello coupé. De Testarossa mag niet worden verward met de Ferrari TR "Testa Rossa" van de eind jaren 1950 en begin jaren 1960, welke GT sportwagens waren.

De naam Testarossa ("rood hoofd" in het Italiaans) is afkomstig van de rood geverfde cam covers op de flat-12 motor. De Testarossa kan zijn roots terug traceren naar de fouten van de 512i BB in 1981. De problemen die moesten worden opgelost waren een enorm warm wordende motorruimte en een gebrek aan bagageruimte. Om deze problemen te verhelpen moest de Testarossa groter zijn dan zijn voorganger, de Berlinetta Boxer. De Testarossa had achterin twee radiatoren met de motor in plaats van een enkele radiator voorin. Een andere unieke toevoeging aan het nieuwe ontwerp was een hoog gemonteerde achteruitkijk spiegel aan de kant van de bestuurder, en in 1987 kreeg ook de passagierszijde een achteruitkijkspiegel. Net als zijn voorganger, had de Testarossa een dubbele wishbone voor en achter ophanging. Bij de introductie in 1985, had de Testarossa enkele bout magnesium knockoff wielen met behulp van het Michelin TRX-systeem. In 1986 hadden de wielen hetzelfde ontwerp, maar een andere diameter; 410 mm, met een breedte van 200mm voor en 250mm achter. Het 1988,5 model suspensie werd opnieuw ontworpen en de wielen werden opnieuw veranderd van de enkele bout setup naar de standaard vijf bouten Ferrari setup. De Ferrari Testarossa Spider is de enige officiële cabriolet variant van de Testarossa. De auto was gemaakt voor Gianni Agnelli, destijds de baas van Fiat, als een geschenk. De Testarossa Spider had een zilveren buitenkant, een wit magnolia leder interieur met een donker blauwe streep boven de mat zwarte dorpels en een witte top die handmatig verwijderd en opgeborgen kon worden. Het voertuig werd afgeleverd aan Agnelli in 1986. Veel klanten vroegen om hun eigen Testarossa Spider, maar Ferrari weigerde ieder van hen. De officiële Spider was mechanisch niet anders dan de normale Testarossas beschikbaar op de Europese markt.

Hoewel succesvol op de weg, is de Testarossa niet verschenen op het circuit. Als Ferrari's range-topper in de jaren 1980, maakte de auto tal van optredens in de popcultuur, met name in de arcade game OutRun, en in het 3de seizoen van Miami Vice.

Ferrari Testarossa  kopen

Het vinden van een Ferrari die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Ferrari Testarossa kopen

Hoge kwaliteit Ferrari Testarossa s bij E&R Classics

Alle auto’s die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Ferrari Testarossa, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van auto’s die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De auto’s die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een Ferrari Testarossa of vraagt u zich af waar monteurs in werkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.         

Inruilen of verkopen van uw Ferrari Testarossa 

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Ferrari Testarossa, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige auto te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw auto , dan kunt u contact opnemen met één van onze  experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Ferrari Testarossa verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een Ferrari Testarossa

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een Ferrari Testarossa  is dat niet anders. Omdat u uw  graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw Ferrari Testarossa naar een werkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type . De monteurs werken dan vaak met dezelfde auto’s en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke auto’s.

ER Classics heeft de juiste Ferrari Testarossa voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Ferrari Testarossa te kopen?

- Groot assortiment Ferrari modellen te koop
- Alle s zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online Oldtimer dealer

Wanneer u opzoek bent naar een prachtige nieuwe Ferrari Testarossa dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van Oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online Oldtimer dealer noemen