Zondag 3 Juli CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN van 12:00 tot 16:00 - Juli en Augustus OPEN zoals gebruikelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Ferrari Testarossa

De Ferrari Testarossa is een 12-cilinder middenmotor sportwagen. De productie begon in 1984, als opvolger van de Ferrari Berlinetta Boxer. Oorspronkelijk geproduceerd tussen 1984 en 1991, met twee model revisies na het einde van de Testarossa productie en de introductie van de Ferrari 512 TR en Ferrari F512 M, geproduceerd van 1992 tot 1996. Bijna 10.000 Testarossas (512 TR en F512 Ms) waren geproduceerd, waardoor het een van de meest geproduceerde Ferrari-modellen in de geschiedenis is, ondanks zijn hoge prijs en exotische design. De Ferrari F512 M werd in 1995 verkocht voor USD 220.000. De Testarossa is een 2-deurs coupé, geintroduceerd op de Paris Auto Show in 1984. Alle Testarossa versies hadden een achterin gemonteerde, 5 versnellingsbak. De achterste midden-motor, achterwielaandrijving layout houdt het zwaartepunt in het midden van de auto. De oorspronkelijke Testarossa werd opnieuw ontworpen in 1992 en uitgebracht als de Ferrari 512 TR. De F512 M werd geïntroduceerd op de Paris Auto Show in 1994. De F512 M was Ferrari's laatste mid-engine 12-cilinder auto, afgezien van de Ferrari F50, Ferrari Enzo en laferrari, met Ferraris laatste boxermotor. De Ferrari Testarossa werd in 1996 vervangen door de front-engined 550 Maranello coupé. De Testarossa mag niet worden verward met de Ferrari TR "Testa Rossa" van de eind jaren 1950 en begin jaren 1960, welke GT sportwagens waren.

Ferrari Oldtimers te koop

De naam Testarossa ("rood hoofd" in het Italiaans) is afkomstig van de rood geverfde cam covers op de flat-12 motor. De Testarossa kan zijn roots terug traceren naar de fouten van de 512i BB in 1981. De problemen die moesten worden opgelost waren een enorm warm wordende motorruimte en een gebrek aan bagageruimte. Om deze problemen te verhelpen moest de Testarossa groter zijn dan zijn voorganger, de Berlinetta Boxer. De Testarossa had achterin twee radiatoren met de motor in plaats van een enkele radiator voorin. Een andere unieke toevoeging aan het nieuwe ontwerp was een hoog gemonteerde achteruitkijk spiegel aan de kant van de bestuurder, en in 1987 kreeg ook de passagierszijde een achteruitkijkspiegel. Net als zijn voorganger, had de Testarossa een dubbele wishbone voor en achter ophanging. Bij de introductie in 1985, had de Testarossa enkele bout magnesium knockoff wielen met behulp van het Michelin TRX-systeem. In 1986 hadden de wielen hetzelfde ontwerp, maar een andere diameter; 410 mm, met een breedte van 200mm voor en 250mm achter. Het 1988,5 model suspensie werd opnieuw ontworpen en de wielen werden opnieuw veranderd van de enkele bout setup naar de standaard vijf bouten Ferrari setup. De Ferrari Testarossa Spider is de enige officiële cabriolet variant van de Testarossa. De auto was gemaakt voor Gianni Agnelli, destijds de baas van Fiat, als een geschenk. De Testarossa Spider had een zilveren buitenkant, een wit magnolia leder interieur met een donker blauwe streep boven de mat zwarte dorpels en een witte top die handmatig verwijderd en opgeborgen kon worden. Het voertuig werd afgeleverd aan Agnelli in 1986. Veel klanten vroegen om hun eigen Testarossa Spider, maar Ferrari weigerde ieder van hen. De officiële Spider was mechanisch niet anders dan de normale Testarossas beschikbaar op de Europese markt.

Ferrari Testarossa kopen?

De prijs van de Ferrari Testarossa in 1989 was USD 181.000. Hoewel succesvol op de weg, is de Testarossa niet verschenen op het circuit. Als Ferrari's range-topper in de jaren 1980, maakte de auto tal van optredens in de popcultuur, met name in de arcade game OutRun, en in het 3de seizoen van Miami Vice.

Ferrari Testarossa

E & R Classics, uw Ferrari Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Ferrari Testarossa klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Ferrari Testarossa oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Ferrari Testarossa klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren