26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Ferrari 348

De Ferrari 348 is een mid-engined, V8 achterwiel aangedreven tweezits sportwagen, vervanger van de Ferrari 328 in 1989 en voortgezet tot 1995. De 348, aangeduid 348 tb (Trasversale Berlinetta) voor de coupe-versie en 348 ts (spider) voor de targa-versie, was voorzien van een normale 3.4-liter versie van de V8-motor quad-cam, 4 kleppen per cilinder. De motor werd in de lengterichting gemonteerd en gekoppeld aan een transversale handgeschakelde versnellingsbak, zoals de Mondial t. De "T" in de modelnaam 348 tb en ts verwijst naar de dwarse positie van de tandwielkast.

Ferrari Oldtimers te koop

De Ferrari 348 styling verschilde van eerdere modellen met gesprenkelde kant luchtinlaten en rechthoekige achterlichten die lijken op de Ferrari Testarossa. De 348 is uitgerust met dual-computer motormanagement, dubbel-redundante anti-lock remmen, en zelf-diagnose van airconditioning en verwarming. Modellen gefabriceerd na 1993 kregen in Japan gemaakte startmotoren en Nippondenso generatoren om de betrouwbaarheid te verbeteren, evenals de accu in het linker voorspatbord voor een betere gewichtsverdeling. Net als bij de Testarossa werden de olie- en koelvloeistof radiatoren verplaatst van de neus naar de zijkanten, waardoor de taille van de auto breder werd, maar de cabine was eenvoudiger te koelen.

Ferrari 348 kopen?

De Ferrari 348 werd uitgerust met een dry-sump oliesysteem om olie tekort bij hoge snelheden en in scherpe bochten te voorkomen. Als gevolg hiervan kan het oliepeil alleen nauwkeurig worden gecontroleerd op de peilstok wanneer de motor draait. De Ferrari 348 werd uitgerust met een verstelbare rijhoogte ophanging en een verwijderbaar achter subframe. Dit voertuig diende ook als een test voor de Ferrari Enzo.

Ferrari 348

E & R Classics, uw Ferrari Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Ferrari 348 klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Ferrari 348 oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Ferrari 348 klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren