Zondag 3 Maart CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN van 10:00 tot 14:00
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Ferrari 348

De Ferrari 348 is een mid-engined, V8 achterwiel aangedreven tweezits sportwagen, vervanger van de Ferrari 348 in 1989 en voortgezet tot 1995. De 348, aangeduid 348 tb (Trasversale Berlinetta) voor de coupe-versie en 348 ts (spider) voor de targa-versie, was voorzien van een normale 3.4-liter versie van de V8-motor quad-cam, 4 kleppen per cilinder. De motor werd in de lengterichting gemonteerd en gekoppeld aan een transversale handgeschakelde versnellingsbak, zoals de Mondial t. De "T" in de modelnaam 348 tb en ts verwijst naar de dwarse positie van de tandwielkast.

De Ferrari 348 styling verschilde van eerdere modellen met gesprenkelde kant luchtinlaten en rechthoekige achterlichten die lijken op de Ferrari Testarossa. De 348 is uitgerust met dual-computer motormanagement, dubbel-redundante anti-lock remmen, en zelf-diagnose van airconditioning en verwarming. Modellen gefabriceerd na 1993 kregen in Japan gemaakte startmotoren en Nippondenso generatoren om de betrouwbaarheid te verbeteren, evenals de accu in het linker voorspatbord voor een betere gewichtsverdeling. Net als bij de Testarossa werden de olie- en koelvloeistof radiatoren verplaatst van de neus naar de zijkanten, waardoor de taille van de auto breder werd, maar de cabine was eenvoudiger te koelen.

De Ferrari 348 werd uitgerust met een dry-sump oliesysteem om olie tekort bij hoge snelheden en in scherpe bochten te voorkomen. Als gevolg hiervan kan het oliepeil alleen nauwkeurig worden gecontroleerd op de peilstok wanneer de motor draait. De Ferrari 348 werd uitgerust met een verstelbare rijhoogte ophanging en een verwijderbaar achter subframe. Dit voertuig diende ook als een test voor de Ferrari Enzo.

Ferrari 348 oldtimer kopen

Het vinden van een Ferrari die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Klassieke Ferrari 348 kopen

Hoge kwaliteit Ferrari 348 oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Ferrari 348, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.           

Inruilen of verkopen van uw Ferrari 348  oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Ferrari 348, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Klassieke Ferrari 348 verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Ferrari 348 voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Ferrari 348 klassieker te kopen?

- Groot assortiment Ferrari klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9 

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een prachtige nieuwe Ferrari 348 dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.