Koop veilig online | Levering tot aan de voordeur | Inruil mogelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Ferrari F430

De Ferrari F430 werd geproduceerd van 2004 tot 2009. De sportauto staat bekend om zijn prachtige uiterlijk. De auto volgt de Ferrari 360 op. Door een samenwerking tussen Pininfarina en Frank Stephenson werd de Ferrari F430 ontworpen om de aerodynamische efficiëntie van zijn voorganger te verbeteren. Het grootste verschil tussen de twee auto’s was het uiterlijk van de auto. De bumper van de Ferrari F430 had bijvoorbeeld grote ovale openingen in de bumper. Deze openingen gaan terug naar de race modellen van Ferrari uit de jaren zestig.

De Ferrari F430 kent veel verbeterde en nieuwe functies. De auto heeft een achtcilinder in V-configuratie met 490 pk. De motor is uniek, omdat hij een einde maakt aan het gebruik van de Dino motoren van Ferrari. De Ferrari Dino motor werd al meer dan 50 jaar gebruikt. De F430 heeft een topsnelheid van 315 km/u. De auto trekt op van 0 tot 97 km/u in 3,6 secondes. De remmen werden ook vernieuwd. De ontwikkeling van deze remmen was in samenwerking met Brembo en Bosch. Deze samenwerking resulteerde in een nieuwe gietijzeren legering. Andere kenmerken van de Ferrari F430 is het gebruik van de E-diff en het gebruik van een manettino op het stuur gemonteerde bedieningsknop.

De F430 heeft meerdere varianten. Ten eerste de F430 Spider, die functioneert als een cabriolet. De auto werd ontworpen door Pininfarina. Het verschil met de originele F430 is de toename in gewicht en de afname in topsnelheid met 5 km/u. Ten tweede de 430 Scuderia. De 430 Scuderia is een opvolger van de Ferrari 360 Challenge Stradale. Als gevolg van een gerealiseerde inlaat, uitlaat en een ionen-senserende klopdetectie, is de auto lichter en krachtiger dan de F430. De Ferrari F430 trekt op van 0 tot 100 km/u in 3,6 secondes. De auto heeft een topsnelheid van 319 km/u. Daarnaast is er de Scuderia Spider 16 M. The Scuderia Spider 16 M is een cabriolet gebaseerd op de 430 Scuderia. De auto heeft extra kenmerken, zoals een speciale verlichte voor- en achterbumper. De auto trekt op van 0 tot 100 km/u in 3,7 secondes en behaalt een topsnelheid van 315 km/u.

Ferrari F430  kopen

Het vinden van een Ferrari die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Ferrari F430 kopen

Hoge kwaliteit Ferrari F430 s bij E&R Classics

Alle auto’s die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Ferrari F430, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van auto’s die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De auto’s die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een Ferrari F430 of vraagt u zich af waar monteurs in werkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Ferrari F430 

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Ferrari F430, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige auto te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw auto , dan kunt u contact opnemen met één van onze  experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Ferrari F430 verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een Ferrari F430

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een Ferrari F430  is dat niet anders. Omdat u uw  graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw Ferrari F430 naar een werkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type . De monteurs werken dan vaak met dezelfde auto’s en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke auto’s.

ER Classics heeft de juiste Ferrari F430 voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Ferrari F430 klassieker te kopen?

- Groot assortiment Ferrari modellen te koop
- Alle s zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online Oldtimer dealer

Wanneer u opzoek bent naar een prachtige nieuwe Ferrari F430 dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van Oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online Oldtimer dealer noemen.