30 Mei (Sacramentsdag) SHOWROOM OPEN - Zondag 2 Juni CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN (10:00-14:00)
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Austin Healey 3000 MK II

De Austin Healey 3000 Mark II (geïntroduceerd maart 1961) kwam met drie SU HS4 carburateurs en een verbeterde nokkenas, bekend als de BT7 Mark II (vierzits versie) en BN7 Mark II (tweezits versie). Echter, bij de invoering van de BJ7 (2 +2 zitplaatsen) in januari 1962, werd het aantal carburateurs verminderd tot 2 (SU type HS), vanwege de evenwichts problemen met 3 carburateurs.

Door de invoering van de BJ7 werd de BN7 Mark II beëindigd in maart 1962, de BT7 Mark II volgde in juni 1962. De belangrijkste wijzigingen met de BJ7 waren een verticale versperde grille, wind-up vensters, een verbeterde kap, en een wrap-around voorruit. Optionele extra's waren vergelijkbaar met de Mark I, hoewel de mogelijkheid van een fabriek hardtop niet beschikbaar was bij de invoering van de BJ7. Vanaf augustus 1961 was ook een rembekrachtiger verkrijgbaar als extra optie. Met de introductie van de Austin Healey 3000 Mark III werd de BJ7 stopgezet in oktober 1963.

De 3000 Mark II BT7 met hardtop en overdrive werd getest door het Britse tijdschrift The Motor in 1961 en had een topsnelheid van 181,7 km / h en trok op van 0 naar 97 km / h in 10.9 seconden. Een brandstofverbruik van 23,5 mijl per gallon werd geregistreerd. De testauto koste £ 1.362 inclusief BTW. In totaal werden er 11.564 van deze auto's gemaakt (355 BN7 Mark II, 5,096 BT7 Mark II, en 6,113 BJ7).

Austin Healey 3000 MK II  klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Austin Healey die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Austin Healey 3000 MK II  klassieker kopen 

Hoge kwaliteit Austin Healey 3000 MK II  oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Austin Healey 3000 MK II , worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.                

Inruilen of verkopen van uw Austin Healey 3000 MK II  oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Austin Healey 3000 MK II , maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Austin Healey 3000 MK II  verkopen of inruilen? 

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Austin Healey 3000 MK II   voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Austin Healey 3000 MK II   klassieker te kopen?

- Groot assortiment Austin Healey klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9 

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Austin Healey 3000 MK II  dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.