27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Austin Healey 100-Series

De Austin-Healey 100-serie is een sportwagen die werd gebouwd van 1953 tot 1956, ontwikkeld door Donald Healey, geproduceerd door Healey's Small Car Company in Warwick en op basis van de Austin A90 Atlantic mechaniek. Healey bouwde een Healey 100 voor de 1952 London Motor Show en het ontwerp maakte zoveel indruk op Leonard Lord, Managing Director van Austin, dat er een deal werd gesloten met Healey om de auto in kwantiteit te gaan produceren in Austin's Longbridge fabriek. De auto werd omgedoopt tot de Austin-Healey 100.

De "100" naam komt van Donald Healey, die de naam geselecteerd had uit het vermogen van de auto (100 mph) (160 km / h), in tegenstelling tot de Austin-Healey 3000, die is vernoemd naar de 3000cc motor.
Productie van de Austin-Healey 100-serie werd afgewerkt in Austin's Longbridge fabriek naast de A90 en op basis van een volledig afgewerkt en geschilderd carrosserie/chassis geproduceerd door Jensen in West Bromwich, in een regeling die de twee bedrijven eerder hadden gesloten met de Austin A40 Sports.

De 100 was de eerste van drie modellen die later de Big Healeys zou worden genoemd om ze te onderscheiden van de veel kleinere Austin-Healey Sprite. The Big Healeys worden vaak aangeduid met hun 3 tekens model aanduidingen in plaats van met hun modellen, omdat de model namen niet goed de mechanische verschillen en overeenkomsten weergeven.

Austin Healey 100 series klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Austin Healey die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Austin Healey 100 series klassieker kopen

Hoge kwaliteit Austin Healey 100 series oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Austin Healey 100 series, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.             

Inruilen of verkopen van uw Austin Healey 100 series oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Austin Healey 100 series, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Austin Healey 100 series verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Austin Healey 100 series  voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Austin Healey 100 series  klassieker te kopen?

- Groot assortiment Austin Healey klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Austin Healey 100 series dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.