26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Austin Healey 100-Series

De Austin-Healey 100-serie is een sportwagen die werd gebouwd van 1953 tot 1956, ontwikkeld door Donald Healey, geproduceerd door Healey's Small Car Company in Warwick en op basis van de Austin A90 Atlantic mechaniek. Healey bouwde een Healey 100 voor de 1952 London Motor Show en het ontwerp maakte zoveel indruk op Leonard Lord, Managing Director van Austin, dat er een deal werd gesloten met Healey om de auto in kwantiteit te gaan produceren in Austin's Longbridge fabriek. De auto werd omgedoopt tot de Austin-Healey 100.

Austin Healey Oldtimers te koop

De "100" naam komt van Donald Healey, die de naam geselecteerd had uit het vermogen van de auto (100 mph) (160 km / h), in tegenstelling tot de Austin-Healey 3000, die is vernoemd naar de 3000cc motor.
Productie van de Austin-Healey 100-serie werd afgewerkt in Austin's Longbridge fabriek naast de A90 en op basis van een volledig afgewerkt en geschilderd carrosserie/chassis geproduceerd door Jensen in West Bromwich, in een regeling die de twee bedrijven eerder hadden gesloten met de Austin A40 Sports.

Austin Healey 100-Series kopen?

De 100 was de eerste van drie modellen die later de Big Healeys zou worden genoemd om ze te onderscheiden van de veel kleinere Austin-Healey Sprite. The Big Healeys worden vaak aangeduid met hun 3 tekens model aanduidingen in plaats van met hun modellen, omdat de model namen niet goed de mechanische verschillen en overeenkomsten weergeven.


E & R Classics, uw Austin Healey Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Austin Healey 100-Series klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Austin Healey 100-Series oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Austin Healey 100-Series klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren