19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Austin Healey 3000 MK I

De originele Austin Healey 3000 heeft een 2912cc i6 motor met dubbele SU carburateurs en Girling schijfremmen aan de voorkant. De naam Mark I is ontstaan nadat de Mark II werd uitgebracht, eerder was deze bekend als de Austin Healey 3000. Spaakwielen, overdrive versnellingsbak, een gelaagde voorruit, een verstelbare stuurkolom, een kachel, een afneembare hardtop en twee tone lak waren allemaal beschikbaar als opties.

De oorspronkelijke 3000 werd gebouwd van maart 1959 tot maart 1961 en heeft modelnaam BT7 Mark I (vier zetels) en BN7 Mark I (twee zetels). Een totaal van 13.650 auto's werden gebouwd (2,825 BN7 Mark I en 10,825 BT7 Mark I).

Een BT7 3000 met hardtop en overdrive getest door The Motor Magazine in 1960 had een topsnelheid van 185 km / h en kan versnellen van 0 naar 97 km / h in 11,7 seconden. Een brandstofverbruik van 21,6 mijl per gallon werd opgenomen. De testauto koste £ 1.326 inclusief BTW.

Austin Healey 3000 MK I  klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Austin Healey die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Austin Healey 3000 MK I  klassieker kopen

Hoge kwaliteit Austin Healey 3000 MK I  oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Austin Healey 3000 MK I , worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.                

Inruilen of verkopen van uw Austin Healey 3000 MK I  oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Austin Healey 3000 MK I , maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Austin Healey 3000 MK I  verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Austin Healey 3000 MK I voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Austin Healey 3000 MK I klassieker te kopen?

- Groot assortiment Austin Healey klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Austin Healey 3000 MK I dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.