27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Austin Healey 100/6

De British Motor Corporation zag de Austin Healey als een integraal onderdeel van hun line-up, dus wanneer de strategie van het bedrijf veranderde, was het duidelijk dat de grote sportwagen ook toe was aan verandering. In 1956 werd de 100/4 opgevolgd door de Austin Healey 100-6. De oude A90 vier werd als achterhaald beschouwd, dus werd het vervangen door een nieuwe zescilinder van ongeveer dezelfde grootte.

De 100-6 had een 2-inch wheelbase stretch. Sommige componenten kregen een nieuwe positie in de staart om ruimte voor de uiterst kleine "+ 2" achter kuipstoelen te maken. Qua styling was de Austin Healey 100-6 vrijwel hetzelfde als zijn voorganger, afgezien van een nieuwe ovale grille, vaste voorruit, keuze uit draad-spaaks of stalen-disc wielen, en een kap met een kleine functionele luchtinlaat aan de voorzijde. Het grote verschil was de nieuwe 6-cilinder motor. Dit was BMC's corporate C-series large car unit, een grote 2,64-liter gietijzeren baan met overhead, krachtiger dan de oude grote vier (102 versus 90 pk). Net als de BN2, was een 4-versnellingsbak standaard, hoewel bij de Austin Healey 100-6 (aangeduid BN4) overdrive een extra optie was.

Najaar 1957 bracht twee belangrijke ontwikkelingen. Eerst kwam een belangrijke strategische zet, wanneer BMC besliste om de montage van al haar sportwagens te centraliseren; dit betekende dat de Austin Healey productie verplaatst werd van Longbridge naar de MG fabriek in Abingdon. Op ongeveer hetzelfde moment verscheen er een sterk verbeterde engine, met een vernieuwde cilinderkop en efficiënter piekvermogen opgevoerd tot 117 pk. De tweezitter kwam terug als een toevoeging aan de lijn die bekend staat als de BN6, terwijl de montage van de BN4 werd opgeschort totdat de bestaande inventaris werd ontruimd.

Austin Healey 100-6 klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Austin Healey die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Austin Healey 100-6 klassieker kopen 

Hoge kwaliteit Austin Healey 100-6 oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Austin Healey 100-6, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.                       

Inruilen of verkopen van uw Austin Healey 100-6 oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Austin Healey 100-6, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Austin Healey 100-6 verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Austin Healey 100-6 voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Austin Healey 100-6 klassieker te kopen?

- Groot assortiment Austin Healey klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Austin Healey 100-6 dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.