Zondag 3 Juli CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN van 12:00 tot 16:00 - Juli en Augustus OPEN zoals gebruikelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Austin Healey 100/6

De British Motor Corporation zag de Austin Healey als een integraal onderdeel van hun line-up, dus wanneer de strategie van het bedrijf veranderde, was het duidelijk dat de grote sportwagen ook toe was aan verandering. In 1956 werd de 100/4 opgevolgd door de Austin Healey 100/6. De oude A90 vier werd als achterhaald beschouwd, dus werd het vervangen door een nieuwe zescilinder van ongeveer dezelfde grootte.

Austin Healey Oldtimers te koop

De 100/6 had een 2-inch wheelbase stretch. Sommige componenten kregen een nieuwe positie in de staart om ruimte voor de uiterst kleine "+ 2" achter kuipstoelen te maken. Qua styling was de Austin Healey 100/6 vrijwel hetzelfde als zijn voorganger, afgezien van een nieuwe ovale grille, vaste voorruit, keuze uit draad-spaaks of stalen-disc wielen, en een kap met een kleine functionele luchtinlaat aan de voorzijde. Het grote verschil was de nieuwe 6-cilinder motor. Dit was BMC's corporate C-series large car unit, een grote 2,64-liter gietijzeren baan met overhead, krachtiger dan de oude grote vier (102 versus 90 pk). Net als de BN2, was een 4-versnellingsbak standaard, hoewel bij de Austin Healey 100/6 (aangeduid BN4) overdrive een extra optie was.

Austin Healey 100/6 kopen?

Najaar 1957 bracht twee belangrijke ontwikkelingen. Eerst kwam een belangrijke strategische zet, wanneer BMC besliste om de montage van al haar sportwagens te centraliseren; dit betekende dat de Austin Healey productie verplaatst werd van Longbridge naar de MG fabriek in Abingdon. Op ongeveer hetzelfde moment verscheen er een sterk verbeterde engine, met een vernieuwde cilinderkop en efficiënter piekvermogen opgevoerd tot 117 pk. De tweezitter kwam terug als een toevoeging aan de lijn die bekend staat als de BN6, terwijl de montage van de BN4 werd opgeschort totdat de bestaande inventaris werd ontruimd.

AUstin Healey 100-6

E & R Classics, uw Austin Healey Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Austin Healey 100-6 klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Austin Healey 100-6 oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Austin Healey 100-6 klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren