26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Chevrolet Corvette

De Corvette is een tweedeurs sportauto. De auto wordt geproduceerd sinds 1953. De eerste generatie van de Corvette heet de C1. De C1 werd gemaakt van 1953 tot 1962. In de eerste twee jaren van het bestaan van de C1 had de auto geen V8 motor. Pas in 1955 werd de V8 motor een optie. De V8 verbeterde de acceleratie van de auto. In 1956 introduceerde Chevrolet een nieuw uiterlijk voor de Corvette. Vanaf 1956 kreeg de auto optionele functies zoals elektrische ramen en een handgeschakelde versnellingsbak met vier versnellingen. De Corvette werd verbeterd in 1958. Het interieur van de auto kreeg onder andere een nieuw stuur en een verbeterd dashboard. Daarnaast kreeg het exterieur van de auto bijvoorbeeld een lagere voorkant. De achterkant van de auto werd compleet veranderd in 1961.

Chevrolet Oldtimers te koop

Van 1963 tot 1967 werd de tweede generatie van de Corvette geproduceerd. De C2 was over het algemeen kleiner dan de C1. De auto was ontworpen door Larry Shinoda en kreeg de naam Sting Ray. De naam Sting Ray was afgeleid van de race auto genaamd de Corvette Stingray Racer, ontworpen door Bill Mitchell. De Stingray Racer had een grote invloed op het ontwerp van de tweede generatie van de Chevrolet Corvette. De auto was een coupé met onder andere verborgen koplampen en non-functionerende motorkapopeningen. Eind 1963 werd airconditioning een optie voor de auto. De Corvette kreeg in 1966 ook optionele hoofdsteunen.

Chevrolet Corvette kopen?

De derde generatie van de Chevrolet Corvette werd gemaakt van 1968 tot 1982. De C3 was de eerste auto die gebruik maakte van de zogenaamde T-top. De motor en het chassis van de C3 was vergelijkbaar met zijn voorganger, de C2. De carrosserie en het interieur van de C3 verschilde echter van de Corvette C2. De derde generatie gebruikte ook de naam Stingray, maar nu als één woord. In 1970 werd de C3 Stingray verbeterd met onder andere vernieuwde stoelen. Het gebruik van chromen bumpers kwam tot een einde in 1973. De C4 werd geproduceerd van 1984 tot 1996. De auto werd volledig opnieuw ontworpen. De C4 had 43 prototypes door onder andere kwaliteitsproblemen en een vertraging van onderdelen.

Chevrolet Corvette

E & R Classics, uw Chevrolet Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Chevrolet Corvette klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Chevrolet Corvette oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Chevrolet Corvette klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren