19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Chevrolet Corvette

De Corvette is een tweedeurs sportauto. De auto zijn eerste generatie werd geproduceerd sinds 1953. De eerste generatie van de Corvette heet de C1. De C1 werd gemaakt tot 1962. In de eerste twee jaren van het bestaan van de C1 had de auto geen V8 motor. Pas in 1955 werd de V8 motor een optie. De V8 verbeterde de acceleratie van de auto. In 1956 introduceerde Chevrolet een nieuw uiterlijk voor de Corvette. Vanaf dat jaar kreeg de auto optionele functies zoals elektrische ramen en een handgeschakelde versnellingsbak met vier versnellingen. 2 jaar later werd de Corvette weer verbeterd. Het interieur van de auto kreeg onder andere een nieuw stuur en een verbeterd dashboard. Daarnaast kreeg het exterieur van de auto bijvoorbeeld een lagere voorkant. Deze achterkant van de auto werd uiteindelijk compleet veranderd in 1961.

Van 1963 tot 1967 werd de tweede generatie van de Corvette geproduceerd. De C2 was over het algemeen kleiner dan de C1. De auto was ontworpen door Larry Shinoda en kreeg de naam Sting Ray. De naam Sting Ray was afgeleid van de race auto genaamd de Corvette Stingray Racer, ontworpen door Bill Mitchell. De Stingray Racer had een grote invloed op het ontwerp van de tweede generatie van de Chevrolet Corvette. De auto was een coupé met onder andere verborgen koplampen en non-functionerende motorkapopeningen. Eind 1963 werd airconditioning een optie voor de auto. De Corvette kreeg in 1966 ook optionele hoofdsteunen.

De derde generatie van de Chevrolet Corvette werd gemaakt van 1968 tot 1982. De C3 was de eerste auto die gebruik maakte van de zogenaamde T-top. De motor en het chassis van de C3 was vergelijkbaar met zijn voorganger, de C2. De carrosserie en het interieur van de C3 verschilde echter van de Corvette C2. De derde generatie gebruikte ook de naam Stingray, maar nu als één woord. In 1970 werd de C3 Stingray verbeterd met onder andere vernieuwde stoelen. Het gebruik van chromen bumpers kwam tot een einde in 1973. De C4 werd geproduceerd van 1984 tot 1996. De auto werd volledig opnieuw ontworpen. De C4 had 43 prototypes door onder andere kwaliteitsproblemen en een vertraging van onderdelen.

Chevrolet Corvette oldtimer kopen

Het vinden van een Chevrolet die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Klassieke Chevrolet Corvette kopen

Hoge kwaliteit Chevrolet Corvette oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Chevrolet Corvette, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.                       

Inruilen of verkopen van uw Chevrolet Corvette oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Chevrolet Corvette, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Klassieke Chevrolet Corvette verkopen of inruilen?

Onderhoud aan uw Chevrolet Corvette

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Chevrolet Corvette voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Chevrolet Corvette klassieker te kopen?

- Groot assortiment Corvette klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een prachtige nieuwe Chevrolet Corvette dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.