27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Chevrolet Camaro

De eerste generatie van de Camaro werd onthuld in 1966. De auto was beschikbaar als een coupé en een cabriolet. De auto werd ontworpen om te kunnen concurreren met het succes van de Ford Mustang. De auto kreeg net zoals de Mustang achterwielaandrijving en de motor voorin. Chevrolet had al een sportieve coupé, genaamd Corvair. De Corvair was echter niet in staat om te kunnen concurreren met de Mustang. Om die reden kwam Chevrolet naar voren met de Camaro. De eerste generatie van de Camaro werd geproduceerd tot 1969.

De tweede generatie werd gemaakt van 1970 tot 1981. In vergelijking met de eerste generatie was de auto van de tweede generatie langer, lager en breder. De auto was niet beschikbaar als een convertible. Bij de tweede generatie werden een aantal veranderingen doorgevoerd. Het chassis van de auto en de wielophanging werden veranderd waardoor het comfort en de prestaties van de auto verbeterde. De auto kreeg een facelift in 1974 en in 1978. Die facelift maakte de auto onder andere een stuk groter en breder.

De derde generatie van de Camaro werd geproduceerd van 1981 tot 1992. Deze auto werd de eerste auto met kenmerken als moderne brandstofinjectie en een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De auto woog bijna 227 kilo’s lichter dan zijn voorganger. Chevrolet herintroduceerde een convertible Camaro in 1987. Het ontwerp van die auto was onvergelijkbaar met zijn voorganger. De achterruit was groot en verbeterd door recente ontwikkelingen. De voorruit stond in een hoek van 62 graden. GM had echter een interne regel dat zulke hoeken maximaal 60 graden mochten zijn. Met de bouw van de derde generatie werd die regel dus genegeerd. Door de jaren heen ontstonden er nog meer generaties, wat de telling uiteindelijk bracht op 6.

Chevrolet Camaro oldtimer kopen

Het vinden van een Chevrolet die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Klassieke Chevrolet Camaro kopen

Hoge kwaliteit Chevrolet Camaro oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Chevrolet Camaro, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.                       

Inruilen of verkopen van uw Chevrolet Camaro

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Chevrolet Camaro, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Klassieke Chevrolet Camaro verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

Chevrolet Camaro

ER Classics heeft de juiste klassieke Chevrolet Camaro voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Chevrolet Camaro klassieker te kopen?

- Groot assortiment Chevrolet klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een prachtige Chevrolet Camaro klassieker dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ER classics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.