26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Chevrolet Camaro

De eerste generatie van de Camaro werd onthuld in 1966. De auto was beschikbaar als een coupé en een cabriolet. De auto werd ontworpen om te kunnen concurreren met het succes van de Ford Mustang. De auto kreeg net zoals de Mustang achterwielaandrijving en de motor voorin. Chevrolet had al een sportieve coupé, genaamd Corvair. De Corvair was echter niet in staat om te kunnen concurreren met de Mustang. Om die reden kwam Chevrolet naar voren met de Camaro. De eerste generatie van de Camaro werd geproduceerd tot 1969.

Chevrolet Oldtimers te koop

De tweede generatie werd gemaakt van 1970 tot 1981. In vergelijking met de eerste generatie was de auto van de tweede generatie langer, lager en breder. De auto was niet beschikbaar als een convertible. Bij de tweede generatie werden een aantal veranderingen doorgevoerd. Het chassis van de auto en de wielophanging werden veranderd waardoor het comfort en de prestaties van de auto verbeterde. De auto kreeg een facelift in 1974 en in 1978. Die facelift maakte de auto onder andere een stuk groter en breder.

Chevrolet Camaro kopen?

De derde generatie van de Camaro werd geproduceerd van 1981 tot 1992. Deze auto werd de eerste auto met kenmerken als moderne brandstofinjectie en een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De auto woog bijna 227 kilo’s lichter dan zijn voorganger. Chevrolet herintroduceerde een convertible Camaro in 1987. Het ontwerp van die auto was onvergelijkbaar met zijn voorganger. De achterruit was groot en verbeterd door recente ontwikkelingen. De voorruit stond in een hoek van 62 graden. GM had echter een interne regel dat zulke hoeken maximaal 60 graden mochten zijn. Met de bouw van de derde generatie werd die regel dus genegeerd. Door de jaren heen ontstonden er nog meer generaties, wat de telling uiteindelijk bracht op 6.

Chevrolet Camaro

E & R Classics, uw Chevrolet Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Chevrolet Camaro klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Chevrolet Camaro oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Chevrolet Camaro klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren