Zondag 3 Juli CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN van 12:00 tot 16:00 - Juli en Augustus OPEN zoals gebruikelijk

Modellen

Naar voorraad Oldtimer verkopen

Honda NSX

De Honda NSX is een sportauto. De naam NSX is afgeleid van de sportauto genaamd HP-X. De N in de afkorting staat voor ‘new’, oftewel nieuw en de S staat voor ‘sportscar’, oftewel sportauto. De X in de afkorting staat voor het wiskundige symbool dat staat voor een onbekende variabele. Met betrekking tot de naam NSX staat de X voor een ‘unknown world’, oftewel een onbekende wereld.

Honda Oldtimers te koop

De eerste generatie van de NSX werd geproduceerd van 1990 tot 2005. Masahito Nakano en Shigeru Uehara hadden de leiding over het team dat de auto ontwierp. De cockpit van een F-16 werd gebruikt als inspiratie voor de styling van de auto. De NSX was speciaal doordat het de eerste auto was die massaal werd geproduceerd in aluminium. De auto werd onthuld op de Chicago Auto Show in 1989. De auto onderging over de jaren meerdere upgrades en facelifts.

Honda NSX kopen?

De tweede generatie wordt al geproduceerd sinds 2016. Honda had de intentie om de opvolger van de eerste generatie te lanceren in 2010. Door economische omstandigheden werd het plan echter gecanceld. Het concept van de tweede generatie van de NSX werd onthuld op de North American International Auto Show in 2012. De auto werd pas getoond in 2015 en werd pas verkocht in 2016. De afkorting NSX kreeg nu een andere betekenis, namelijk: New Sports eXperience.

Honda NSX

E & R Classics, uw Honda Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Honda NSX klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Honda NSX oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Honda NSX klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren