26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Citroën 2CV

De Citroën 2CV is meer dan 42 jaar geproduceerd. De auto was ontworpen door Flaminio Bertoni. Na de dood van Andre Citroën en de overname van Citroën door Michelin besloot de nieuwe leider van Citroën een auto te ontwikkelen die de Franse boeren op het platteland zou kunnen ondersteunen. Om erachter te komen welke eisen de Franse boeren stelden aan een auto, werd er een enquête gehouden. De uitkomst van de enquête was duidelijk. Het grootste obstakel van de bevolking was het feit dat de huidige auto’s op de markt te duur waren. Om die reden besloot Citroën een auto te creëren die overeenkwam met het budget en de verwachting van een auto van de Franse bevolking. De Citroën 2CV werd ook wel een paraplu op wielen genoemd door projectleider Pierre-Jules Boulanger. De auto moest voldoen aan twee speerpunten. De auto moest ten eerste in staat zijn op hetzelfde moment meerdere personen en goederen te vervoeren. Daarnaast moest de auto comfortabel zijn. De eis die hierbij werd gesteld was dat de auto met een doosje eieren over een onbewerkt stuk land kon gaan zonder dat de eieren braken.

Citroën Oldtimers te koop

Het eerste prototype van de Citroën 2CV was opmerkelijk. De auto had bijvoorbeeld maar één koplamp om de kosten te beperken. De auto werd door een tegenligger echter aangezien voor een motor, waarna werd besloten dat het prototype twee koplampen kreeg. In 1939 wilde Citroën het prototype presenteren op de Salon de l’Automobile. Dit kon door de Tweede Wereldoorlog niet meer doorgaan. Uiteindelijk kreeg Citroën de mogelijkheid om hun prototype tentoon te stellen op de Parijse Salon in 1948. In 1949 had de eerste 2CV een top snelheid van 65 km/u. De auto had maar één achterlicht en de snelheid van de ruitenwisser was afhankelijk van de snelheid die de auto had op dat moment. Ondanks de felle kritiek vanuit de media, genoot de Citroën 2 CV een groot succes. In een oogwenk steeg de productie naar meer dan 6000 auto’s.

Citroën 2CV kopen?

In 1948 was de auto uitgerust met een lucht gekoelde kopklepmotor van 375 cc, ontworpen door Walter Becchia en Lucien Gerard. Over de jaren heen werden er amper veranderingen toegepast op de motor. De enige verandering was de toename van de capaciteit van de motor. In 1995 had de auto een motor met 425 cc. Dertien jaar later, in 1968, kreeg de auto een motor met 602 cc. Door deze toename veranderde de belastingschaal van de auto en werd de auto een 3CV. De naam van de auto bleef echter onveranderd. Een uitzonderlijk kenmerk van de Citroën 2CV was de versnellingspook die horizontaal uit het dashboard kwam.

Citroën 2CV

E & R Classics, uw Citroën Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Citroën 2CV klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Citroën 2CV oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Citroën 2CV klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren