Koop veilig online | Levering tot aan de voordeur | Inruil mogelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Citroën 2CV

De Citroën 2CV is ontworpen door Flaminio Bertoni en is meer dan 42 jaar in productie geweest. Na de dood van Andre Citroën en de overname van Citroën door Michelin besloot de nieuwe leider van Citroën een auto te ontwikkelen die de Franse boeren op het platteland zou kunnen ondersteunen. Om erachter te komen welke eisen de Franse boeren stelden aan een auto, werd er een enquête gehouden. De uitkomst van de enquête was duidelijk. Het grootste obstakel van de bevolking was het feit dat de huidige auto’s op de markt te duur waren. Om die reden besloot Citroën een auto te creëren die overeenkwam met het budget en de verwachting van een auto van de Franse bevolking. De Citroën 2CV werd ook wel een paraplu op wielen genoemd door projectleider Pierre-Jules Boulanger. De auto moest voldoen aan twee speerpunten. De auto moest ten eerste in staat zijn op hetzelfde moment meerdere personen en goederen te vervoeren. Daarnaast moest de auto comfortabel zijn. De eis die hierbij werd gesteld was dat de auto met een doosje eieren over een onbewerkt stuk land kon gaan zonder dat de eieren braken.

Het eerste prototype van de Citroën 2CV was opmerkelijk. De auto had bijvoorbeeld maar één koplamp om de kosten te beperken. De auto werd door een tegenligger echter aangezien voor een motor, waarna werd besloten dat het prototype twee koplampen kreeg. In 1939 wilde Citroën het prototype presenteren op de Salon de l’Automobile. Dit kon door de Tweede Wereldoorlog niet meer doorgaan. Uiteindelijk kreeg Citroën de mogelijkheid om hun prototype tentoon te stellen op de Parijse Salon in 1948. In 1949 had de eerste 2CV een top snelheid van 65 km/u. De auto had maar één achterlicht en de snelheid van de ruitenwisser was afhankelijk van de snelheid die de auto had op dat moment. Ondanks de felle kritiek vanuit de media, genoot de Citroën 2 CV een groot succes. In een oogwenk steeg de productie naar meer dan 6000 auto’s.

In 1948 was de auto uitgerust met een lucht gekoelde kopklepmotor van 375 cc, ontworpen door Walter Becchia en Lucien Gerard. Over de jaren heen werden er amper veranderingen toegepast op de motor. De enige verandering was de toename van de capaciteit van de motor. In 1995 had de auto een motor met 425 cc. Dertien jaar later, in 1968, kreeg de auto een motor met 602 cc. Door deze toename veranderde de belastingschaal van de auto en werd de auto een 3CV. De naam van de auto bleef echter onveranderd. Een uitzonderlijk kenmerk van de Citroën 2CV was de versnellingspook die horizontaal uit het dashboard kwam.

Citroën 2CV oldtimer kopen

Het vinden van een Citroën die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Klassieke Citroën 2CV kopen

Hoge kwaliteit Citroën 2CV oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Citroën 2CV, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Citroën 2CV oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Citroën 2CV, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Klassieke Citroën 2CV verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Citroën 2CV voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Citroën 2CV klassieker te kopen?

- Groot assortiment Citroën klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een prachtige nieuwe Citroën 2CV dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.