27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn auto blijven verzekeren?
Ja, u blijft eigenaar van de auto totdat die verkocht is. U moet de auto dus ook blijven verzekeren. 

Moet ik mijn auto gekeurd blijven?
Ja, u blijft eigenaar van de auto totdat die verkocht is. U moet dus aan de keuringsplicht blijven voldoen of u kunt de auto schorsen (regels per land verschillend) 

Moet ik wegenbelasting over de auto blijven betalen?
Ja, u blijft eigenaar van de auto totdat die verkocht is. Indien u nog wegenbelasting moest betalen (per land en leeftijd auto zijn die regels verschillend) moet u die nu ook nog blijven betalen of u kunt de auto schorsen (regels per land verschillend) 

Wordt er met mijn auto gereden als hij in bemiddeling staat?
Bij de technische controle bij inname van uw auto zal een van onze gespecialiseerde monteurs een korte rit met uw auto maken om de techniek te controleren. 
Klanten kunnen alleen een proefrit maken met uw auto ter bevestiging van de aankoop van de auto. Een van onze verkopers rijdt ALTIJD mee met de potentiele koper.  

Hoe veilig staat mijn auto bij E & R Classics?
Uw auto staat binnen in onze showroom.  De showroom is beveiligd met de hoogste alarmklasse, een geavanceerd camerasysteem (binnen en buiten) en het terrein om het pand heen is beveiligd met sloten en hekwerken voorzien van stroom om inbraak tegen te gaan.  

Wanneer krijg ik mijn geld?
Als u auto verkocht is maken we afspraken met de koper wanneer de auto geleverd gaat worden. De koper dient de auto te betalen voor aflevering.  Wij leveren geen autos "op rekening".
U, de verkoper, krijgt betaald 16 dagen na aflevering van de auto. Deze termijn dienen wij te hanteren in verband met het europees recht voor de consument tot teruggave. 

Hoe weet ik zeker dat ik mijn geld krijg?
E & R Classics is een van de grootste Oldtimerverkopers van Europa, verkoopt 500 oldtimers per jaar en heeft 65 werknemers. Wij beschikken over de Triple AAA status bij de credit control agencies. De hoogst haalbare status. Kijkt u ook gerust eens naar onze referenties.  

Moet ik mijn kentekenpapieren ook afgeven aan E & R Classics?
Nee, dat hoeft u niet. een kopie volstaat. Pas als de auto verkocht is hebben wij de originele papieren nodig.
Er zijn wel veel klanten die het handig vinden om de originele papieren al direct af te geven. Dat mag. Wij tekenen dit aan op de consignatieovereenkomst en de papieren gaan in onze brandwerende kluis.  

Moet mijn auto bij E & R Classics staan of mag ik hem thuis in de garage houden?
Wij adverteren en verkopen alleen autos die in onze showroom staan. Onze klanten moeten vaak lang reizen en we willen dan ook dat alle voertuigen altijd klaar staan voor onze klanten om bekeken te kunnen worden. Daarnaast, door het grote aantal bezoekers dat wij in onze showroom krijgen, vergroot het ook de verkoopkansen van uw auto als hij in de showroom staat. 

Ruilt u ook autos in op mijn auto in consignatie?
Ja, wij ruilen ook autos in op uw consignatie auto. Dat verhoogt de kans tot verkopen tot wel 60%. Wij kopen dan eigenlijk de auto in om uw auto te kunnen verkopen. Dat inkopen is voor onze rekening en risico. 

Neemt u alle autos in consignatie?
Nee, bij iedere aanbieding kijken wij of de auto in onze collectie past, of de prijs en kwaliteit verhouding juist is. Tevens controleren wij de technische staat van de auto. 
Biedt u gerust uw auto aan. Wij kunnen middels een eerste telefoongesprek of e-mail al redelijk inschatten of we samen kunnen gaan werken. 

Kan ik mijn auto tussentijds gebruiken als hij in consignatie staat?
Nee, dat gaat helaas niet. Onze klanten moeten vaak lang reizen en we willen dan ook dat alle voertuigen altijd klaar staan voor onze klanten om bekeken te kunnen worden. Daarnaast, door het grote aantal bezoekers dat wij in onze showroom krijgen, vergroot het ook de verkoopkansen van uw auto als hij in de showroom staat. 

Hoe lang is de consignatie periode?
De bemiddelingsperiode is 9 maanden.  

Wat als de auto niet verkocht is tijdens de bemiddelingsperiode?
90% van de autos wordt binnen 9 maanden verkocht. Als de auto na 9 maanden niet verkocht is dan gaan we samen in overleg. Beide partijen mogen de samenwerking zonder kosten stopzetten maar het kan ook zijn dat we in overleg besluiten nog langer door te gaan.  

Zijn er kosten aan de bemiddeling verbonden?
Nee, er zijn voor u geen kosten voor bemiddeling. Wij vragen u alleen om de auto goed gepoetst aan te leveren. Als u dat niet kunt of wilt vragen wij een vergoeding voor het poetsen van de auto. 

Wat doet E & R Classics om mijn auto te verkopen?
Per auto maken wij intern een stappenplan wat de beste manier is om een auto te verkopen. Dit marketingplan is afhankelijk van merk, model, kwaliteit en prijsklasse.
Wij investeren grote bedragen in reclame en marketing, zowel op beurzen, tijdschriften, internet en onze prachtige showroom om uw auto te verkopen. Die kosten nemen wij op ons.  

Hoeveel autos heeft E & R Classics in de verkoop?
Wij hebben gemiddeld 250 oldtimers in onze showroom in de verkoop. 

Kan ik ook een auto aanbieden in slechte staat of die technisch werk nodig heeft?
Ja, dat kan. Wij beoordelen iedere auto op zich. Zo genaamde restauratie projecten of goedkopere autos brengen we onder bij ons Zusterbedrijf Sun Classic Cars.
Als uw auto (klein) technisch werk nodig heeft kunnen wij dat voor- of na- de verkoop voor u repareren in onze werkplaats met 22 gespecialiseerde monteurs.  

Mijn auto heeft geen nederlandse papieren maar komt uit het buitenland. Kunt u die ook in bemiddeling nemen?
Ja,dat is geen probleem aangezien wij de autos wereldwijd verkopen. Uit welk land u en uw auto komen maakt niet uit zolang de papieren bij de auto maar rechtsgelding zijn en u de rechtmatige eigenaar bent van de auto.  

Kan ik als bedrijf ook autos in bemiddeling bij u verkopen?
Ja hoor, dat kan. We hebben reeds meerdere bedrijven die autos bij ons in bemiddeling verkopen. Let u er goed op dat u aangeeft of de auto een marge of BTW auto is.  

Koopt u ook autos in?
Ja, ongeveer 80% van de autos kopen we in. Het kan dus zijn dat als u de auto bij ons aanbiedt voor bemiddeling dat wij met een inkoop voorstel komen.  

Bent u voorzichtig met mijn auto?
Bijna alle medewerkers van E & R Classics zijn liefhebbers van oldtimers en zijn betrokken bij de autos die we verkopen. Uiteraard zijn wij voorzichtig met uw en onze eigendommen. Mocht er onverhoopt iets fout gaan door schuld van een van onze medewerkers dan is E & R Classics daarvoor verzekert.