Juli en Augustus OPEN zoals gebruikelijk

Fiat Topolino Spiaggina


Zoekt u een Fiat?

Geef uw e-mailadres op en wij sturen u een e-mail zodra een auto van dit merk binnenkomt!

Wij kopen uw Fiat!

Heeft u een Fiat en wilt u graag verkopen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar oldtimers voor onze voorraad.

Contact opnemen

Fiat Topolino Spiaggina | Nut and bolt gerestaureerd | Zeldzaam | 1954

Highlights:

- Nut and bolt gerestaureerd
- Slechts 30 km gereden na de restauratie
- Gebaseerd op een originele Topolino Spiaggina
- Handgebouwd door Nederlandse carrosseriebouwer
- Zeer zeldzaam
- Fotoreportage van de restauratie is aanwezig

Uitvoerig gerestaureerde Fiat Topolino Spiaggina te koop
Dankzij de Fiat 500 'Topolino' kregen honderdduizenden Italianen de kans om voor het eerst een auto te bezitten. In de periode dat levensgenieters de weg naar de Italiaanse Rivièra begonnen te vinden, werden auto’s steeds vaker gebruikt om plezier te maken in plaats van vervoermiddel alleen. Met een overvloed aan Fiat’s was het dan ook haast vanzelfsprekend om ze te veranderen in leuke, kleine strandauto’s. Of zoals de Italianen ze noemen: Spiaggina’s.

De Spiaginna’s werden enorm populair en werden aangepakt door de beste designhuizen zoals Pininfarina, Vignale en Ghia. De meeste Spiaggina’s werden gebouwd op basis van de Fiat 500 en 600, die ook wel Jolly werden genoemd. Het exemplaar dat wij aanbieden is gebaseerd op de originele Fiat Topolino Spiaggina. Hier zijn er aanzienlijk minder van gebouwd en het vinden van een goed exemplaar is dan ook erg lastig.

Handgebouwde Fiat Topolino Spiaggina te koop
Alsof deze Fiat Topolino Spiaggina nog niet bijzonder genoeg is, betreft het hier een uitvoerig gerestaureerd exemplaar. Deze Fiat is gebaseerd op de originele Topolino Spiaggina en is door een Nederlandse carrosseriebouwer met de hand gebouwd. Er zijn kosten noch moeite gespaard om hier een topexemplaar van te maken en we spreken dan ook echt van een Nut and Bolt restauratie. Van het plaatwerk en het interieur tot aan de techniek, werkelijk alles is onder handen genomen. De klassieker verkeert in een zo goed als nieuwe staat en heeft slechts 30 km gereden na de restauratie. De volledige restauratie is vastgelegd in een uitgebreide fotoreportage.

De Fiat Topolino Spiaggina wordt aangedreven door een 569cc 4-cilinder motor met handgeschakelde versnellingsbak.

Met ruimte voor vier volwassenen en zelfs een kleine laadruimte heeft u alles wat u nodig heeft voor een plezierige dag op het strand of een prachtige rit langs de kust. Deze Spiaggina trekt de aandacht van ieder resort aan het water, van de Franse Rivièra tot aan de kust van Amalfi.

Fiat Topolino Spiaggina kopen?
Bent u op zoek naar een zeldzame, uitvoerig gerestaureerde Fiat Topolino Spiaggina? Laat dan uw gegevens achter via het contactformulier op deze pagina of bel direct met +31 416 751 393. Onze verkopers geven u graag antwoord op al uw vragen of maken zelfs een persoonlijke shopvideo voor u.

Inkoop, inruil en bemiddeling mogelijk.
Levering in België met oldtimer inschrijving mogelijk. U betaalt geen import-taksen.
Wij kunnen helpen met financiering. Vraag ons verkoopteam.

  • Ref. nr.: f8399
  • Merk: Fiat
  • Model: Topolino
  • Jaar: 1954