27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN

Chrysler Special

€ 99.950

✔ Koop veilig online   ✔ Wereldwijde bezorging tot aan uw deur   ✔ NU gratis opslag & betaal later
  • Bekijk alle foto's
  • 360 exterieur
  • 360 interieur
  • Videopresentatie

Chrysler Special | Uitvoerig gerestaureerd | One-off | 1929

Highlights:

- Dodge L-Head Inline-Six motor
- Dubbele facet carburateurs
- Handgeschakelde transmissie met drie versnellingen
- Op maat gemaakte aluminium Baquet-body
- Chrysler-chassis uit 1929
- FIA historisch paspoort

Zeldzame Chrysler Special pre-war racer te koop
Wij bieden te koop aan deze prachtige en zeer zeldzame Chrysler Special uit 1929. Deze Chrysler Special is een op maat gemaakte "baquet-racer" die naar verluidt tussen eind jaren zestig en begin jaren zeventig in Argentinië werd gebouwd op een Chrysler-chassis uit 1929. De auto is tussen 2015 en 2016 gerestaureerd en race geprepareerd. De auto heeft een aluminium carrosserie afgewerkt in rood en wordt aangedreven door een Dodge L-head zes-in-lijn motor met dubbele carburateur. Extra kenmerken zijn onder meer een handgeschakelde versnellingsbak met drie versnellingen, hydraulische trommelremmen op vier wielen, Hartford schokdempers voor, hydraulische schokdempers achter en een zes-in-een sidepipe.

De Dodge inline-zes is in 2018 geïnstalleerd en is voorzien van zijkleppen, dubbele Facet-downdraft carburateurs en een zes-in-één uitlaatspruitstuk. Extra functies zijn onder meer een elektrische starter en een elektrische koelventilator.

Deze Chrysler-special wordt aangeboden met een FIA Historisch Paspoort.

Chrysler Special met op maat gemaakte Baquet-body te koop
De styling van de Chrysler Special omvat een motorkap met louvres en lederen riemen, Marchal-koplampen, Brooklands-stijl raampjes, een tankdop in Monza-stijl en een gevleugelde radiateurdop. De aluminium carrosserie is ongeveer 50 jaar geleden in Argentinië vervaardigd en heeft tijdens de restauratie een verse laklaag gekregen in de huidige rode tint. De spaakwielen in carrosseriekleur zijn vastgezet met twee-orige knock-offs, en een bijpassend reservewiel wordt aan de linkerkant van de motorkap vastgehouden met leren riemen. Het interieur heeft tan kleurige kuipstoelen met vierpuntsgordels. De Chrysler heeft onder meer een centrale shifter, een op de kap gemonteerde achteruitkijkspiegel en een OMP-brandblusser.

Chrysler Special te koop bij E&R Classics
Bent u op zoek naar een Chrysler Special uit 1929? Laat dan uw gegevens achter via het contactformulier op deze pagina of bel direct met +31 416 751 393. Onze verkopers geven u graag antwoord op al uw vragen of maken zelfs een persoonlijke shopvideo voor u.

Inkoop, inruil en bemiddeling mogelijk.
Levering in België met oldtimer inschrijving mogelijk. U betaalt geen import-taksen.
Wij kunnen helpen met financiering. Vraag ons verkoopteam.

  • Ref. nr.: c4286
  • Merk: Chrysler
  • Model: Special
  • Jaar: 1929
BEL ONS
  +31 416 751 393
Ernst van Kempen  
Lars van Dongen  
 
Vincent Praag  
 

* Verplichte velden

Zoekt u een Chrysler?

Geef uw e-mailadres op en wij sturen u een e-mail zodra een auto van dit merk binnenkomt!

Wij kopen uw Chrysler!

Heeft u een Chrysler en wilt u graag verkopen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar oldtimers voor onze voorraad.

Contact opnemen