Juli en Augustus OPEN zoals gebruikelijk

Bentley Speed-Eight 1956


Zoekt u een Bentley?

Geef uw e-mailadres op en wij sturen u een e-mail zodra een auto van dit merk binnenkomt!

Wij kopen uw Bentley!

Heeft u een Bentley en wilt u graag verkopen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar oldtimers voor onze voorraad.

Contact opnemen

SOLD / VERKAUFT / VENDU / VERKOCHT

Bentley Speed-Eight 8 cyl motor 6,5 ltr

ERclassics biedt met trots aan:

One of a kind, unieke Bentley Speed-Eight. In de traditie van de unieke historische racers van Bentley uit de jaren dertig zijn wij trots u deze unieke Bentley te mogen aanbieden. In de jaren dertig maakten bijzondere krachtige racers furore op vermaarde circuits als Le Mans, Goodwood en zelfs Indianapolis. Bentleys als de Speed Six, de Blue Train en Old number one zijn nog steeds gekende en gewilde racers waar zeer hoge waardes aan hangen. In het licht van die jaren 30-racerij is deze unieke Bentley volledig gerestaureerd en met de hand gebouwd. Maar liefst 5 jaar is over de restauratie en bouw van deze unieke auto heengegaan voordat hij in 2015 klaar was. Sindsdien staat er 1500 km op de teller. Deze indrukwekkende verschijning heeft een volledig handgemaakte aluminium body op het chassis van een Bentley S1 uit 1956.
Prachtig coachwork, versterkt door enorme 21 inch spaakwielen. In het bouwen van deze unieke Bentley zitten meer dan 3000 manuren. De cockpit is bekleed met rood leder en voorzien van een geborsteld aluminium dashboard met bijbehorende en originele Bentley instrumenten. Bij het openen van de motorruimte komt er een enorm groot juweel tevoorschijn. De originele jaren 30 Bentley B80 6,5 liter motor is voorzien van maar liefst 4 SU carburateurs en brengt een vermogen mee van minimaal 195 pk en meer. Voor optimaal rijcomfort is deze Speed-Eight voorzien van stuurbekrachtiging, dubbele schijfremmen aan de voorzijde en een dubbele rembekrachtiger voor betrouwbaar en veilig rijgedrag. Een unieke en schitterende Bentley die vervlogen tijden laat herleven en waar u geen tweede van zult vinden.

  • Ref. nr.: b82eg
  • Merk: Bentley
  • Model: Speed-Eight
  • Jaar: 1956